publicatiedatum: 7-9-2017

Brabantse snelfietsroutenetwerk

Provincie en gemeenten maken tempo met realisatie

Ons Brabant Fietst houdt je op de hoogte van de realisatie van snelfietsroutes in Brabant.

Om de kracht van de fiets te benutten, is het zaak dat er snelle, directe, veilige en aantrekkelijke routes zijn. Provincie en gemeenten in Brabant werken daarom samen aan de realisatie van het Brabantse snelfietsroutenetwerk. Op deze kaart staat het snelfietsroutenetwerk zoals dat, naar verwachting rond 2030, helemaal klaar is.

Snelfietsroutes in Brabant
Ons Brabant Fietst houdt je op de hoogte van de realisatie van snelfietsroutes in Brabant. Klik op een route voor meer informatie over de betreffende route:

Tilburg – Waalwijk: Hart van Brabant route / F261
Eindhoven - Helmond
Eindhoven - 's-Hertogenbosch
* Waalwijk - 's-Hertogenbosch
* Breda - Tilburg
* Uden-Veghel
* Nistelrode-Uden

Wat is een snelfietsroute?
Een snelfietsroute is een directe, comfortabele fietsverbinding met weinig obstakels, zoveel mogelijk voorrang voor fietsers en weinig hinder van ander verkeer. Makkelijk en tijdbesparend. Onderstaand animatiefilmpje laat zien wat snelfietsroutes zijn en hoe ze bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen.

Realisatie in fasen
De ontwikkeling van een snelfietsroute gaat in fasen. Als eerste verkennen betrokken gemeenten wat het beste tracé is en welke verbeteringen nodig zijn om te komen tot een route die voldoet aan de kwaliteitseisen voor snelfietsroutes.

Als het tracé, de kwaliteit, planning en kostenprognose voor alle partijen akkoord zijn, leggen de partijen de afspraken vast in een bestuursovereenkomst die ze formeel ondertekenen. Vanaf dat moment kunnen gemeenten verder werken aan realisatie. Dat betekent dat de route in detail verder wordt ontworpen en daarna de  fietspaden, fietsstraten en eventuele bruggen en tunnels kunnen worden aangelegd. 

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de snelfietsroutes? Kijk dan eens in het Uitvoeringsprogramma Fiets in de Versnelling van de provincie. Hierin is opgenomen waarom de routes worden gemaakt en welke er op de planning staan.


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.