Snelfietsroute ’s-Hertogenbosch - Eindhoven: vijf gemeenten gaan ervoor

Publicatiedatum: 14-3-2018
Uit drie varianten voor de route is een voorkeurstracé gekozen.

14 maart 2018 - Een belangrijke dag voor de snelfietsroute 's-Hertogenbosch - Eindhoven!  De gemeentes Best, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Vught en Boxtel hebben een intentieovereenkomst ondertekend, waarmee zij zich uitspreken voor de realisatie van de snelfietsroute. 

De intentieovereenkomst vormt de start van het verder uitwerken van het voorkeurstracé. Dit loopt vanaf station ’s-Hertogenbosch langs de westzijde van Fort Isabella richting Vught, waar de route parallel loopt aan het spoor. Vanaf de zuidkant van Vught zal de route parallel aan de A2 gaan lopen. Door Boxtel volgt de route de Noord-Zuid-as, om vervolgens bij Ooijendonk weer parallel aan de A2 te lopen. In Best wordt de Eindhovenseweg gevolgd, waarna de route ter hoogte van Acht via de Oude Bosschebaan bij station Eindhoven uitkomt.

Bekijk het voorkeurstracé op de kaart (PDF)

Kansrijke snelfietsroute
De snelfietsroute ’s-Hertogenbosch – Eindhoven is één van de kansrijke snelfietsroutes die gedefinieerd zijn in het programma Fiets in de Versnelling. Afgelopen jaar zijn drie varianten voor de route uitgewerkt. Er zijn inloopbijeenkomsten geweest en er is met behulp van de kennis van diverse lokale experts een risicoanalyse per deeltracé opgesteld. Op basis van de verzamelde informatie is de keuze voor het voorkeurstracé gemaakt.

Op de foto van links naar rechts: wethouder Van de Loo (gemeente Best), wethouder Hoskam (gemeente ’s-Hertogenbosch), wethouder Van Wanrooij (gemeente Boxtel), wethouder Visscher (gemeente Eindhoven) en wethouder Potters (gemeente Vught).


Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.