Fietsstimuleringprogramma's

Vijf vliegen in één klap. Dat is wat fietsen naar de zaak kan opleveren. Een medewerker die de fiets pakt werkt aan mentaal welzijn, aan vitaliteit, zorgt voor minder files, minder CO2-uitstoot en kan zelfs meer omzet voor ondernemers realiseren. Hoe dan? Door onder meer het gebruik van een fietsstimuleringsprogramma.

Een fietsstimuleringsprogramma is - naast een mooi scrabblewoord - een goed en wetenschappelijk onderbouwd middel om gedragsverandering te realiseren als het gaat om fietsen.
Voor werkgevers die hun medewerkers een motiverend duwtje in de rug willen geven is er goed nieuws. Want je hoeft als werkgever een stimuleringsprogramma niet zelf te ontwikkelen. Er zijn verschillende aanbieders met handige tools om fietskilometers te belonen zónder administratieve rompslomp.

De beloningen vinden automatisch plaats, meestal via registraties in een handige app. Hebben de fietsers een bepaald aantal punten gehaald? Dan krijgen zij bijvoorbeeld korting op artikelen of dagjes uit. Wil je alvast beginnen met het stimuleren maar heb je nog beloningssysteem? Een complimentje van een collega of het management is natuurlijk ook een beloning!

Belonen is echt meer dan loon. Geef je medewerkers meer en neem contact met ons op voor informatie over de verschillende programma’s en apps die er zijn.

Meer weten?

We adviseren je graag

Ons Brabant Fietst en het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) helpen je om efficiënt aan de slag te gaan met fietsstimulering. Wil jij weten welke voordelen er voor jouw organisatie schuilen in de huidige fiscale regelingen, WKR en regels voor bijtellingen? Neem dan voor een heldere toelichting over de toepassingsmogelijkheden binnen jouw organisatie contact op met één van de Community Managers van het Brabant Mobiliteitsnetwerk.

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.