Supersnel van huis naar werk

Stimuleer je werknemers de snelfietsroute te gebruiken

Wie dagelijks op de fiets naar het werk gaat, wil lekker kunnen doortrappen op zijn/haar (high speed) e-bike of fiets. Zonder al te veel obstakels en omwegen. Snelle, directe, veilige en aantrekkelijke fietsroutes zijn dus cruciaal om mensen zo ver te krijgen dat ze de fiets regelmatig gaan gebruiken voor hun woon-werkverplaatsingen.

Provincie Noord-Brabant en de Brabantse gemeenten werken daarom samen aan de realisatie van het Brabantse snelfietsroutenetwerk. Om te zorgen dat een snelfietsroute daadwerkelijk wordt gebruikt, zijn werkgevers belangrijke ambassadeurs. Op deze pagina lees je wat jij als werkgever hierin kunt betekenen.

Wat is een snelfietsroute?

Een snelfietsroute is een directe, comfortabele fietsverbinding met weinig obstakels, zoveel mogelijk voorrang voor fietsers en weinig hinder van ander verkeer. Makkelijk en tijdbesparend. Deze animatie laat zien wat snelfietsroutes zijn en hoe ze bijdragen aan een duurzaam, bereikbaar en leefbaar Brabant.

De werkgever als ambassadeur

Een belangrijke stap om te komen tot een succesvolle snelfietsroute is het betrekken van werkgevers langs een nieuwe route. De aanleg van een snelfietsroute alleen is namelijk niet genoeg: automobilisten laten niet zomaar hun auto staan om vervolgens van de ene op de andere dag op de fiets te stappen.

Om te zorgen dat een snelfietsroute daadwerkelijk wordt gebruikt, zijn werkgevers belangrijke ambassadeurs. Communitymanagers van het Brabant Mobiliteitsnetwerk (partner van Ons Brabant Fietst) informeren werkgevers over de snelfietsroutes en halen tips op over hoe de route nog beter kan aansluiten op de bedrijvenlocatie. Ook stimuleren ze de werkgevers actief te worden op het gebied van fietsstimulering, bijvoorbeeld door kennis te delen en samen fietsstimuleringsactiviteiten te ontwikkelen. Hierbij wordt nadrukkelijk gezocht naar kansen voor samenwerking tussen bedrijven onderling (samen sta je immers sterker) en met lokale overheden, private partijen en belangengroepen.

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de snelfietsroutes? Kijk dan eens in het Uitvoeringsprogramma Fiets in de Versnelling van de provincie. Hierin lees je waarom de snelfietsroutes worden aangelegd en welke er voor jouw regio op de planning staan. Op deze kaart kun je zien van welke snelfietsroutes jouw werknemers nu al gebruik kunnen maken.

Meer weten over onze aanpak? Of wil je geïnspireerd worden over hoe jij de komst van een snelfietsroute optimaal kunt benutten? Stuur een mail naar info@onsbrabantfietst.nl of bel 0800 - 6688666 en wij geven je advies.

Nieuws over snelfietsroutes

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.