Snelfietsroute Uden - Veghel

Publicatiedatum: 8-12-2017

Fietsersbond ondersteunt noordelijke variant in Veghel

Op 4 december presenteerde de gemeente Meijerijstad (waar Veghel nu onder valt) haar visie op de Snelfietsroute (beleid, inpassing, knelpunten, samenhang met fietsplan Veghel) en het gevolgde proces. Er moet nu een afweging plaatsvinden tussen een noordelijke variant en een zuidelijke variant omdat er voor beide varianten (wat de Fietsersbond wilde) volstrekt onvoldoende geld is.
Voor de Fietsersbond is de afweging niet zo moeilijk: wij zijn duidelijk voor de noordelijke variant (die grotendeels de voormalige spoorlijn, het Duits Lijntje, volgt). Dit is tevens een ecologische verbindingszone (EVZ) en de combinatie kan tot iets prachtigs leiden !
De zuidelijke route maakt overigens deel uit van het fietsplan Veghel en zal in dat kader worden aangepakt waarbij "werk met werk" wordt gecombineerd.

Gemeenteraad
Op 8 maart neemt de gemeenteraad het besluit om het benodigde budget voor de SFR toe te kennen. De gemeente Uden heeft haar deel al rond. En samen met de provincie zal daarna een bestuursovereenkomst worden getekend; dan zal ook de provinciale subsidie worden aangevraagd.


Auteur: Aad Smid, Fietsersbond Noord-Brabant

Informatie
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.