Ook snelfietsroute Waalwijk - ’s-Hertogenbosch stap dichterbij

Publicatiedatum: 29-3-2018

Bestuursovereenkomst getekend

Het Snelfietsroutenetwerk in Brabant krijgt steeds meer vorm.

De Snelfietsroute Waalwijk - ’s-Hertogenbosch gaat er komen. De handtekeningen onder de bestuursovereenkomst zijn gezet. Dit is de derde route die nu kan worden uitgewerkt.

Na Tilburg–Waalwijk en Eindhoven-Helmond is dit de derde bestuursovereenkomst. De realisatie van een Snelfietsroutenetwerk in Brabant krijgt dus steeds meer vorm. Dit animatiefilmpje laat zien wat snelfietsroutes zijn en hoe ze bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen.

Op 29 maart ondertekenden de wethouders Jan van Groos (Waalwijk), Mart van der Poel (Heusden) en Jan Hoskam (’s-Hertogenbosch) samen met gedeputeerde Christophe van der Maat de bestuursovereenkomst voor de route Waalwijk – ’s-Hertogenbosch.

Tracé
De route heeft een lengte van 18 km en loopt vanaf de N261 in Waalwijk tot aan het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch. De totale kosten zijn € 15,6 miljoen, de provincie betaalt hiervan € 9,2 miljoen.

De snelfietsroute is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat (GOL) en zal als onderdeel van dit project worden uitgevoerd. Het opvallendste deel van de route wordt de nieuwe fietsbrug in de Baardwijkse Overlaat.

Snelfietsroutes in Brabant
Ons Brabant Fietst houdt je op de hoogte van de realisatie van snelfietsroutes in Brabant. Ga naar de pagina 'Brabantse snelfietsroutenetwerk' voor een overzicht.


Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.