E-bikes en deelfietsconcepten

Lenen, huren, delen of leasen van een fiets

Ook voor de zakelijke fietser is er steeds meer keuze om een passende fiets te kiezen voor de woon-werkreis. Van e-bikes, speed pedelecs en transporters tot mountainbikes, racefietsen, tandems, ligfietsen en bakfietsen. En dat je persé eigenaar van een fiets moet zijn, is ook niet meer van deze tijd. Een fiets kun je immers ook lenen, delen, huren of leasen. Op deze pagina lichten we de meest interessante typen fietsen, fietsconcepten en aanbieders voor je uit.

Aanbieders van deel- en leasefietsen

Maak e-bike en speed pedelec betaalbaar

Wonen je werknemers op meer dan 5 kilometer afstand van hun werkplek, dan is een traditionele fiets niet altijd een aantrekkelijke optie. Een fietsrit kost dan verhoudingsgewijs vrij veel tijd. Ook is het niet prettig om verwaaid en bezweet op je werkplek aan te komen.

Met een e-bike ben je er sneller en met minder moeite. Alleen: een e-bike is een stuk kostbaarder. Een speed pedelec, waarmee afstanden tot wel 35 kilometer op dagelijkse basis af te leggen zijn, heeft al gauw dezelfde prijs als een compacte kleine auto. Een e-bike of speed pedelec koop je dus niet zomaar. Leasen, huren of delen van een e-bike is dan een oplossing. Onderstaande bedrijven bieden deelfietsen aan.

Leasefiets, van incidenteel naar structureel gebruik

Met een leasefiets fietsen je medewerkers zorgeloos en zonder onderhoudskosten naar en van het werk. Het is mogelijk om elk type fiets te leasen, ook een (high speed) e-bike. De volgende bedrijven helpen je met het regelen van leasefietsen.

Cargobike maakt vervoer van spullen makkelijk

Veel werknemers laten de fiets staan, omdat ze kinderen naar de opvang moeten brengen of spullen van /naar het werk moeten vervoeren. Een cargobike biedt dan uitkomst. Zo'n transportfiets of vrachtfiets heb je in alle soorten en maten, maar trapondersteuning en stuurbekrachtiging zijn steeds vaker de standaard.

Wanneer je ervoor zorgt dat je werknemer op specifieke momenten over een cargobike kan beschikken, is de kans groter dat hij/zij ook op andere momenten met de fiets gaat. En dat fietsen naar het werk gemeengoed wordt. Deze partijen bieden cargobikes en (e)-bakfietsen voor zakelijk gebruik.  

Meer weten?

We adviseren je graag

Ons Brabant Fietst en Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) helpen je om efficiënt aan de slag te gaan met fietsstimulering. Meer weten over onze kijk op de fiets en hoe jouw organisatie zijn voordeel kan doen met de grote diversiteit aan voertuigen en concepten, die er tegenwoordig zijn? Neem dan contact op met één van de Community Managers van het Brabant Mobiliteitsnetwerk.

Sjees Gangmakers
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.