Gemeenten slaan handen ineen voor snelfietsroute Breda-Tilburg

Publicatiedatum: 19-3-2018

Intentieverklaring snelfietsroute A58 getekend

Een fietsroute waar het fijn en veilig fietsen is, gemaakt voor iedere fietser.

19 maart 2018 - De snelfietsroute tussen Breda en Tilburg is een stap dichterbij. Wethouders van gemeenten Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen en Tilburg en de gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant hebben vandaag de intentieovereenkomst voor 'snelfietsroute F58' getekend. 

Met de intentieverklaring spreken gemeenten en gedeputeerde zich gezamenlijk uit voor de aanleg van de snelfietsroute tussen Breda en Tilburg. Een fietskoerier heeft afgelopen week de handtekeningen opgehaald bij de gemeentehuizen en het provinciehuis in Den Bosch, zoals je kunt zien in onderstaand filmpje.

Tracé snelfietsroute A58
De route voor snelfietroute A58 is grotendeels vastgesteld, de aanleg moet in 2020 klaar zijn. De route doorkruist het veelzijdige landschap tussen Breda en Tilburg en geeft zo een prachtig beeld van West- en Midden-Brabant:

Van de levendige Boschstraat  langs hogeschool NHTV, over de fietsstraat aan de Heusdenhoutsestraat, het dorpje Dorst, de ontspanning in de bossen tussen Dorst en Rijen, de spoorzone in Rijen, het uitgestrekte weidse landschap richting Tilburg, de nieuwbouw in de Reeshof, door Stadsbos013 naar de Universiteit, eindigend in hartje Tilburg.

Een fietsroute waar het fijn en veilig fietsen is. Echt gemaakt voor iedere fietser, met aandacht voor de menging van recreatieve en snellere fietsers. We kijken er nu al naar uit!

Lees meer informatie over de realisatie van snelfietsroutes in Brabant


Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.