Brabantse snelfietsroutenetwerk

Beoordelen:
Gemiddeld: 4.2 (5 stemmen)

Brabantse snelfietsroutenetwerk

Provincie en gemeenten maken tempo met realisatie

Gemeenten in Brabant en daarbuiten investeren flink in het verbeteren van hun fietsnetwerk. Om de kracht van de fiets te benutten, is het zaak dat er snelle, directe, veilige en aantrekkelijke routes zijn. Provincie en gemeenten werken daarom samen aan de realisatie van het Brabantse snelfietsroutenetwerk. Op deze kaart staat het snelfietsroutenetwerk als dat, naar verwachting rond 2030, helemaal klaar is.

Wat is een snelfietsroute?
Een snelfietsroute is een directe, comfortabele fietsverbinding met weinig obstakels, zoveel mogelijk voorrang voor fietsers en weinig hinder van ander verkeer. Makkelijk en tijdbesparend. Dit animatiefilmpje laat zien wat snelfietsroutes zijn en hoe ze bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen.

Snelfietsroutes in Brabant
Ons Brabant Fietst houdt je op de hoogte van de realisatie van snelfietsroutes in Brabant. Klik op een route voor meer informatie over de betreffende route:

Tilburg – Waalwijk: Hart van Brabant route / F261
Eindhoven - Helmond
Eindhoven - 's-Hertogenbosch
* Waalwijk - 's-Hertogenbosch
* Breda - Tilburg
* Uden-Veghel
* Nistelrode-Uden

Realisatie in fasen
De ontwikkeling van een snelfietsroute gaat in fasen. Als eerste verkennen betrokken gemeenten wat het beste tracé is en welke verbeteringen nodig zijn om te komen tot een route die voldoet aan de kwaliteitseisen voor snelfietsroutes.

Als het tracé, de kwaliteit, planning en kostenprognose voor alle partijen akkoord zijn, leggen de partijen de afspraken vast in een bestuursovereenkomst die ze formeel ondertekenen. Vanaf dat moment kunnen gemeenten verder werken aan realisatie. Dat betekent dat de route in detail verder wordt ontworpen en daarna de  fietspaden, fietsstraten en eventuele bruggen en tunnels kunnen worden aangelegd. 

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de snelfietsroutes? Kijk dan eens in het Uitvoeringsprogramma Fiets in de Versnelling van de provincie. Hierin is opgenomen waarom de routes worden gemaakt en welke er op de planning staan.

Ons Brabant Fietst houdt je op de hoogte van de realisatie van snelfietsroutes in Brabant.
Contact: Mathijs Ransijn (073-6812636)