Ons Brabant Fietst vertelt op de radio over snelfietsroutes

Publicatiedatum: 26-10-2018
"Pak die fiets eens één dag in de week en ga het proberen."

Sneller en op een aantrekkelijke manier naar je werk fietsen, dat willen we in Brabant bereiken met de aanleg van snelfietsroutes. Maar wat maakt een snelfietsroute nou zo speciaal? Etiënne Lataster van Ons Brabant Fietst legt het uit in het radioprogramma Spitsbrekers op BNR Nieuwsradio.

Brabant legt in rap tempo speciale snelfietsroutes aan om mensen snel en veilig van A naar B te krijgen: vier meter brede fietspaden met minder obstakels, die ook geschikt zijn voor snelle fietsen zoals als e-bikes en speed-pedelecs. "Op die manier wordt het aantrekkelijker om met de fiets naar je werk te gaan", aldus Etiënne tegen verslaggever Thomas Schuurman.

Nu is nog de uitdaging om al die automobilisten uit de auto, op de fiets naar het werk te krijgen. Etiënne heeft een tip: "Pak die e-bike eens één dag in de week en ga het proberen." Testen van een e-bike kan bij de fietsenwinkel bij jou in de buurt. Vaak kun je die ook voor een paar dagen testen. 

Aanleg nieuwe snelfietsroutes
In Brabant moeten vijf snelfietsroutes gereed zijn in 2020. In totaal worden ongeveer 30 routes aangelegd tot 2030. Kijk voor een overzicht van gerealiseerde en geplande snelfietsroutes in Brabant op Snelfietsroutesbrabant.nl.

Luister hier naar het audiofragment.


Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.