Een e-bike proberen? Zo regel je dat!

Publicatiedatum: 14-5-2018
Steeds meer bedrijven bieden medewerkers de mogelijkheid een e-bike uit te proberen.

Je woont wat verder weg van je werk en bent het beu steeds in de file te staan? Probeer de e-bike dan eens! De fiets trapt een stuk lichter dan een gewone fiets, je komt niet bezweet aan op je werk en je neemt makkelijk boodschappen mee.

Steeds meer bedrijven bieden medewerkers de mogelijkheid een e-bike uit te proberen. Op de Claudius Prinsenlaan in Breda ging men vorig jaar al massaal ‘aan de e-bike’. Dit voorjaar worden medewerkers op Flight Forum in Eindhoven uitgedaagd om met e-bike teams mooie prijzen bij elkaar te fietsen. 

Welke e-bike variant past bij jouw werkplek? Bekijk meer tips en inspiratie hoe je zo’n e-bike proef van de grond kunt krijgen.

Flight Forum stimuleert succesvol zakelijk fietsen
In maart is op businesspark Flight Forum een vernieuwende fietscampagne gestart: 'Jouw fiets telt'. Bedrijven bij EindhovenAirport strijden om de meeste fietskilometers af te leggen. 

Een bedrijf meldt zich aan met een fietsploeg van medewerkers, onder aanvoering van een enthousiaste kopman of -vrouw. Per ploeg wordt bijgehouden hoeveel kilometers er op de elektrische fiets wordt gereden. Deze elektrische fietsen kunnen medewerkers een week lang gratis gebruiken. 

Voor medewerkers die enthousiast zijn over de elektrische fiets en hem willen aanschaffen, is er tot eind mei 2018 een aantrekkelijke kortingsregeling, mede mogelijk gemaakt door het programma Beter Benutten en de gemeente Eindhoven. 

Op en neer naar Malaga
De circa honderd deelnemers hebben samen inmiddels zoveel gefietst, dat ze vanuit Eindhoven op en neer naar het Spaanse Malaga hadden kunnen rijden. En de teller loopt nog steeds! De bedrijfsploeg met het hoogste aantal punten in het klassement, wint een elektrische fiets. 

De deelnemers kiezen liever voor een fietstocht in plaats van filerijden en besparen daarmee gemiddeld 97% CO2-uitstoot ten opzichte reizen met de auto. Lees meer over de fietscampagne en de kortingsregeling op de website van Flight Forum. 


Informatie
Thema
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.