publicatiedatum: 18-10-2018

E-bike van de zaak wordt aantrekkelijker

Versimpeling van fiscale regeling voor fiets, e-bike en speed pedelec

De nieuwe regeling maakt de e-bike mogelijk populairder bij werkgevers.

Goed nieuws voor woon-werkfietsers: bijtellingsregels voor het privégebruik van een zakelijke fiets worden vereenvoudigd. Daardoor wordt het een stuk aantrekkelijker om een e-bike of speed pedelec van de zaak te gebruiken.

Op dit moment moet je het privégebruik van een zakelijke fiets bijhouden aan de hand van ritregistratie. Hierover moet je vervolgens belasting betalen. De huidige regelgeving is nogal complex en voor meerdere uitleg vatbaar. Daardoor lijken werkgevers terughoudend in het aanbieden van een zakelijke fiets.

Bijtelling van 7%
Vanaf 2020 wordt het makkelijker. Er wordt dan een bijtelling van 7% gerekend voor het privégebruik van een zakelijke fiets. De regeling geldt voor fietsen, e-bikes en speed pedelecs. Het wordt zo nog makkelijker om een goede bijdrage leveren aan het milieu én je eigen gezondheid. De Belastingdienst geeft een rekenvoorbeeld in deze infographic.

Is jouw werkgever al op de hoogte? 
Met de nieuwe, makkelijkere regeling kan de elektrische fiets aan populariteit winnen bij werkgevers. Vertel er dus vooral over op je werk. Hier vind je nog meer weetjes over fietsen naar het werk. Interessante kansen voor jou én je werkgever!

Ben je werkgever en wil je meer weten over e-bikes op het werk?
Ontdek hoe je jouw medewerkers laagdrempelig kunt laten kennismaken met de e-bike. En bekijk de fiscale mogelijkheden voor fietsstimulering.


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.