Fiscale mogelijkheden fietsstimulering

Tot 2014 bestond er een fietsregeling voor werknemers: éénmaal per drie jaren een belastingvrije fiets ter waarde van maximaal € 749. Deze regeling verdween met de introductie van de werkkostenregeling (WKR). Er zijn echter nog steeds goede mogelijkheden waarmee een medewerker belastingvrij een (elektrische) fiets kan verkrijgen. Met een goede inbedding in de werkkostenregeling zijn er zelfs meer mogelijkheden, met minder regels voor de werknemer en werkgever. En het mooie van dit alles: via het zogeheten cafetariastelsel/uitruilsysteem* hoeft het jou als  werkgever helemaal niets te kosten. Sterker nog, jij als werkgever kan zelfs hiermee geld besparen!

Al fiscale mogelijkheden komen in dit document naar voren. Heb je het artikel gelezen, en kom je er nog niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan proberen wij je verder te helpen.

Meer weten?
Infographic: jaarlijkse reiskosten per medewerker (van Workaway)
E-book Gids Wegwijs in arbeidsvoorwaarden 2015, op pagina 163 t/m 188 vind je uitgebreide en praktische informatie over alles rond mobiliteit. (Centraal Beheer Achmea)