publicatiedatum: 26-5-2016

Waaraan moet een fietsenstalling voldoen?

Een goede fietsenstalling is voor fietsstimulering een absolute must. Het is belangrijk dat de medewerkers en andere personen op de fiets naar het bedrijf komen een goede plek hebben om hun fiets weg te zetten. 

Het type fietsenstalling en de ligging is afhankelijk van je doelgroep en het aantal fietsers. Bezoekers stallen de fiets het liefst dichtbij de ingang en je medewerkers stallen hun goede fiets graag in een overdekte fietsenstalling. Ben je een onderwijsinstelling dan is er veel vraag naar stallingsplekken en grote kans dat de studenten andere eisen stellen aan de fietsenstalling dan je medewerkers.

Fietsparkeur stelde kwaliteitseisen op waaraan goede fietsparkeersystemen moeten voldoen (normen en kwaliteiten). In deze brochure lees je er meer over. In de brochure van Mobiel Vlaanderen lees je aandachtspunten voor fietsenstallingen, zie je mooie voorbeelden en staan belangrijke criteria op een rij.

Tip: Niet het aantal fietsen, maar de duur van het stallen bepaalt of een stalling overdekt is of niet. Wanneer een groot deel van de gestalde fietsen een dag of langer blijven staan dan wordt een overdekte fietsenstalling aanbevolen. 

De Fietscommissie van Philips Healthcare in Best zorgde ervoor dat er voor de fietsers meer ruimte was om de fiets te stallen.

Wie kan je verder helpen?

De volgende bedrijven kunnen je helpen bij de aanschaf van stallingen met het fietsparkeurmerk:
Armada Mobility
- Erdi
- Falco
- Idee Fiks
- Klaver Fietsparkeren
- Jan Kuipers Nunspeet
- MB Fietsenrekken
- Mecurity
- NSA urbanproducts
- UW Holding
- VD Leegte Metaal
- VelopA


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.