publicatiedatum: 25-8-2017

Proeftuin E-bikes Breda is een succes

Auteur Werkgeversaanpak Brabant mobiliteitsnetwerk

Vanuit de werkgeversaanpak Brabant mobiliteitsnetwerk (bmn) is de community Claudius Prinsenlaan in Breda in april met de proeftuin E-bikes gestart.

De proeftuin liep in totaal drie maanden waarin medewerkers van verschillende organisaties een week lang gratis E-bikes en speedbikes uitproberen om daarmee fietsen naar het werk te stimuleren. Alles is geregeld: van pech onderweg hulp tot een supportdesk waar deelnemers met vragen terecht kunnen.

Aan de proeftuin doen Gemeente Breda, Avans hogeschool, Revant revalidatiecentrum en NHTV mee. Het aantal aanmeldingen voor de probeerweken was zelfs dusdanig groot dat er E-bikes moesten worden bijbesteld. De proeftuin werd georganiseerd door De Boom en het Meer

Ervaringen 
Martijn Geervliet, adviseur mobiliteit bij de gemeente Breda, vertelt in deze video wat zijn redenen zijn geweest om de proeftuin E-bikes te starten en deelnemer PieterJan Mols van de gemeente Breda deelt zijn ervaringen: "Ik zou tegen mijn collega's zeggen: probeer het uit! Het geeft je energie om de dag mee te beginnen". Bekijk de video!


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.