publicatiedatum: 31-3-2021

Op 1 april start de Sjees E-bike Pool in gemeente Loon op Zand

Voor werkgevers in de gemeente Loon op Zand

Op 1 april gaat de Sjees E-bike Pool in de gemeente Loon op Zand van start. De e-bike pool is een kant-en-klaar concept dat speciaal is ontwikkeld voor werkgevers. Hiermee kun je jouw medewerkers op een laagdrempelige manier op de fiets en in beweging krijgen. Een week lang kunnen zij een elektrische fiets uitproberen. Er zijn acht maanden lang e-bikes en speed pedelecs beschikbaar.

Thuiswerken of op locatie? Houd iedereen gezond en in beweging

Wist je dat fietsende werknemers jaarlijks gemiddeld 1,3 dagen minder ziekteverzuim hebben? Vooral in deze tijd is bewegen belangrijker dan ooit. Of jouw medewerkers nu thuis werken óf noodzakelijke woon-werkritten maken, een dagelijks fietstochtje in de buitenlucht doet wonderen voor lichaam en geest. Even het hoofd leeg maken, zodat zij fris aan de slag kunnen! 

Met de Sjees E-bike Pool ontzorgen we jou volledig: 

  • Van april t/m november zijn er e-bikes en speed pedelecs beschikbaar.
  • De fietsen staan klaar bij de deelnemende fietsenwinkels in gemeente Loon op Zand. Zij verzorgen de uitgifte en inname van de fietsen voor jouw medewerker.
  • Je krijgt een digitaal promotiepakket (de E-bike Pool Toolkit) met o.a. teksten, afbeeldingen en flyers die je kunt inzetten voor de promotie onder jouw werknemers.
  • Je ontvangt een link naar het reserveringssysteem waar jouw medewerkers de e-bike zelf kunnen reserveren.
  • Alles is geregeld: van verzekering tot aan pechhulp voor onderweg en een supportdesk voor vragen.
  • De eerste twee probeerweken zijn gratis. Daarna betaal je een bijdrage van € 10,- per probeerweek.

Snelfietsroute Tilburg-Waalwijk

Ondanks dat de elektrische fiets in opmars is, hebben veel mensen nog nooit op een e-bike gereden. Juist voor mensen die iets verder van het werk wonen is een e-bike ideaal. Vooral als deze afstand ook nog (deels) overbrugd kan worden over een snelfietsroute. In 2021 wordt de nieuwe snelfietsroute F261 (Tilburg-Waalwijk) geopend. Werknemers die naar hun werk in Loon op Zand fietsen kunnen veel reistijd besparen door deze fietsvriendelijke route te rijden.  

Effecten e-bike pool

Uit eerdere ervaringen blijkt dat na het uitproberen van een e-bike gemiddeld 22 procent van de deelnemers minimaal twee dagen per week op een andere manier naar het werk reist. Ze gaan (weer) fietsen, of kopen of leasen een elektrische fiets. 

Samenwerking Sjees E-bike Pool

De Sjees E-bike Pool is een kant-en-klaar concept ontwikkeld door Ons Brabant Fietst in samenwerking met het Brabant Mobiliteitsnetwerk en De Boom en het Meer. De actie wordt gefinancierd door de gemeente Loon op Zand en de provincie Noord-Brabant. In de campagne wordt tevens samengewerkt met Stichting Ondernemend Loon op Zand / Parkmanagement Kaatsheuvel en lokale partijen. Fietsenwinkels Post Fietsen, ATZ Bike (Kaatsheuvel) en Huski E-bikes (Loon op Zand) zorgen ervoor dat mensen zorgeloos hun fiets kunnen ophalen en terugbrengen. Werkgevers kunnen zich hier aanmelden.

 

Aanmelden Sjees E-bike Pool


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.