publicatiedatum: 26-2-2018

Hoe voorkom je wildparkeren?

In Paleiskwartier in Den Bosch klaagden een paar bedrijven over het grote aantal wildgeparkeerde (OV-)fietsen voor hun deur. Soms stonden er wel 80-100 fietsen die voor opstoppingen zorgden en voor een tekort aan OV-fietsen in de fietsenstalling bij station Den Bosch. Na onderzoek bleek dat vrijwel alle fietsen juist van de werknemers van een van de twee klagende bedrijven waren.

Samen om de tafel
Brabant mobiliteitsnetwerk bemiddelde en organiseerde een bijeenkomst tussen de verschillende belanghebbenden zoals de pandeigenaar, HR, facilitair manager en gemeente. De volgende oplossingen kwamen voort uit deze samenwerking en zijn prima te gebruiken als ook u overlast ervaart van wildgeparkeerde fietsen:

Oplossingen tegen wildparkeren
* borden met een positieve boodschap (’Nog even en je bent bij onze fietsenstalling’)
* Op verschillende dagen iemand neerzetten die mensen aanspreekt en ze vraagt of ze de fiets in de stalling willen zetten.
* Bericht op intranet waarin mensen wordt gevraagd om niet meer iedere dag de OV- fietsen te nemen. De boodschap: 'wandelen is een stuk gezonder en goedkoper dan een OV-fiets. Fietsen is maar 4 minuten sneller'.
* Bericht op intranet met de voordelen van de eigen fietsenstalling (droog, bewaakt).

Met resultaat
Er staan nu al weken geen fietsen meer!

Bron: bmn


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.