publicatiedatum: 21-9-2021

Gangmaker Habufa Meubelen

Auteur Sjees Gangmakers

Bij Habufa, het internationaal opererende meubelconcern, werd 14 september de kickoff gegeven voor een fietsstimuleringsplan onder medewerkers. Met dit plan wil Habufa meer medewerkers uit de auto op de fiets krijgen. In samenwerking met Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk, Toogethr en Het Huis van de Brabantse Kempen gaat Habufa als eerste werkgever in de Kempen met de Brabantse fietscampagne Sjees aan de slag. Hopelijk volgen er meer bedrijven snel dit voorbeeld!

Bernd Niessen, director operations bij Habufa, legt in onderstaande video uit waarom de meubelfabrikant het zo belangrijk vindt dat zoveel mogelijk medewerkers gaan fietsen. 

Niessen: “Wij hebben als Habufa besloten een actieve rol te pakken in fietsstimulering bij onze medewerkers om drie redenen. Met stip op één staat de gezondheid van onze medewerkers. Regelmatig bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levenstijl. Met de fiets naar het werk gaan, als de afstand zich daar voor leent, is een mooie manier om ongemerkt aan je dagelijkse beweging te komen. Naast het fietsstimuleringsplan bieden we onze medewerkers ook de mogelijkheid om voordelig te sporten. Iedere maandag na het werk kunnen medewerkers bijvoorbeeld meedoen aan een uurtje bootcamp of op dagen van hun keuze gaan sporten bij een sportschool.”

De tweede reden is volgens Niessen het nemen van verantwoordelijkheid als werkgever in het beperken van de verkeersdruk in de Kempen. Niessen: “Medewerkers die met de auto komen staan nu allemaal minutenlang vast op de N284. Dat moet anders. We stimuleren actief bij onze medewerkers de ‘Nieuwe mobiliteit’. Dat kan op verschillende manieren. Wij zijn aan de slag gegaan met oplossingen die passen bij onze bedrijfsvoering. Wij zijn gestart met de fietsstimulering maar willen straks ook aan de slag met andere initiatieven.”

Als derde belangrijke reden noemt Niessen de beperkte parkeercapaciteit op het bedrijventerrein. Niessen: “Er zijn simpelweg te weinig parkeerplaatsen beschikbaar voor alle mensen die bij ons werken. Veel medewerkers wonen in de buurt, als zij op de fiets gaan dan scheelt dat niet alleen drukte op de weg, maar ook op de parkeerplaats.”

Samenwerken met andere bedrijven op het bedrijventerrein

Het fietsstimuleringsproject is nu alleen opgestart binnen Habufa, maar Niessen hoopt dat goed voorbeeld doet volgen. Niessen: “We hopen dat meer en meer bedrijven in de Kempen hier actief aan mee gaan doen. Samen kunnen we echt het verschil maken en mobiliteit een stuk gezonder, duurzamer, aangenamer en efficiënter maken. En zo houden we samen de Kempen bereikbaar.”

Sjees Pakketten

Ons Brabant Fietst biedt samen met het Brabant Mobiliteitsnetwerk een kant-en-klare Brabantse fietscampagne, Sjees, voor werkgevers. Werkgevers kunnen eenvoudig aanhaken op een jaar lang activiteiten om de medewerkers op de fiets te krijgen. Niessen: "Wij hopen zo mensen blijvend op de fiets te krijgen. Het fietsstimuleringsproject is wat ons betreft de start van bredere aanpak van stimulering van alternatief woon-werk verkeer."

Meer informatie over fietsstimulering en de mogelijkheden voor werkgevers vind je op de pagina met Sjees Pakketten


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.