publicatiedatum: 18-3-2020

Gangmaker gemeente Gemert-Bakel

Branche: overheid - Aantal medewerkers: 194 - Aantal vestigingen: 1

 

Gemeente Gemert-Bakel ligt in De Peel in Noord-Brabant en ontstond op 1 januari 1997 door een samenvoeging van de voormalige gemeenten Gemert en Bakel en Milheeze. De gemeente telt ruim 30.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 123,62 km². Het college bestaat uit een burgemeester en vier wethouders.

Onder de noemer ‘Samen meer bereiken met elkaar, voor elkaar’ wordt door Gemert-Bakel ingezet op gezondheid, duurzaamheid, vitaal platteland, bereikbaarheid en blijvende aandacht voor het sociaal domein met accenten op preventie en bestrijding van armoede en eenzaamheid. De organisatie telt 7 teams met zo'n 194 medewerkers.

 

'Mijn conclusie: hier moeten wij ook mee aan de slag!'

 

Waarom zijn jullie als organisatie aangesloten bij Sjees Gangmakers?

Elice Steijaert is als strategisch beleidsmedewerker mobiliteit bij de gemeente Gemert-Bakel verantwoordelijk voor het strategisch mobiliteitsbeleid. Ook is ze lid van het Programmateam Zo Slim Bereikbaar, dat de Bereikbaarheidsagenda Zuidoost-Brabant coördineert en aanjaagt. Elice: 'Binnen deze bereikbaarheidsagenda hebben we projecten die regiobreed, voor en door de 21 gemeenten van de Metropoolregio Eindhoven, worden uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan de werkgeversaanpak, gedragsverandering en slimmer fietsen. Als je die drie combineert past de aanpak van Sjees Gangmakers hier helemaal bij.' In mei vorig jaar was Elice Steijaert aanwezig bij de lancering van Sjees Gangmakers in De Efteling. 'Mijn conclusie: hier moeten wij ook mee aan de slag! En daarmee zijn we als werkgever gemeente Gemert-Bakel vervolgens gestart. Mijn rol daarin? Gangmaker zijn! Ervoor zorgen dat het op de agenda van de organisatie komt en we het fietsen bij onze medewerkers stimuleren. De eerste resultaten? Aandacht en organisatie voor de Fiets naar je Werk Dag, de aanschaf van twee elektrische dienstfietsen voor het zakelijk verkeer en het uitvoeren van de mobiliteitsscan.'

 

Gemert-Bakel


Meer informatie over Gemert-Bakel


Informatie
Thema
Locatie
Gemeente Gemert-Bakel
Gemert
Ridderplein 1
5421 CV
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.