publicatiedatum: 25-3-2020

Gangmaker Efteling

Branche: attractieparken / toeristische sector - Aantal medewerkers: 3300

31 mei 1952 was een heuglijke dag: Stichting Natuurpark de Efteling opent het Sprookjesbos. In de decennia die volgden, groeide dit uit tot een gigantische Wereld vol Wonderen. De Wereld van de Efteling beperkt zich niet tot het attractiepark, het golfpark en de overnachtingsmogelijkheden maar komt ook tot uiting in evenementen voor de zakelijke markt. Bovendien produceert de Efteling eigen musicals en radio- en televisieprogramma's zoals Sprookjesboom en Jokie.

'Duurzaamheid, of eigenlijk de zorg voor de leefomgeving, is onderdeel van ons DNA, onze roots.'


De Efteling voorop in het peloton 

De Efteling wil haar medewerkers stimuleren om vaker op de fiets te komen en deed onderzoek naar beweegredenen. Het aanbieden van faciliteiten voor fietsers bleek een belangrijke stimulans. De Efteling zorgde daarom voor een overdekte fietsenstalling en de mogelijkheid om e-bikes op te laden. Er zijn douches en kleedkamers om fris aan het werk te gaan. Én medewerkers worden hierover proactief geïnformeerd.

Voor extra motivatie, ging de Efteling aan de slag met een fietsapp. Met deze app, krijgen medewerkers punten voor iedere gefietste kilometer. Hiermee kunnen zij dan sparen voor uiteenlopende cadeaus, van waterfles tot weekendje weg. Tot slot kunnen medewerkers profiteren van regelingen zoals een renteloze lening voor de aanschaf van een fiets, korting op de aanschafprijs en gelijke kilometervergoeding voor auto en fiets.

Provincie Noord-Brabant legt bovendien de snelfietsroute Tilburg-Waalwijk (F261) aan, waar ook de Efteling aan bijdroeg. Die loopt langs het park, waardoor fietsen van en naar de Efteling nog vlotter gaat. Als fietsambassadeur van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat rijdt de Efteling voorop in het peloton. De ambitie? Het percentage fietsende werknemers verhogen van 10% naar 30%.

Waarom zijn jullie als organisatie aangesloten bij Sjees Gangmakers?

'Duurzaamheid, of eigenlijk de zorg voor de leefomgeving, is een vertrouwd begrip voor de Efteling. Het is onderdeel van ons DNA, onze roots. Sinds de oprichting is Stichting Natuurpark de Efteling dé plek om een bijzondere tijd te beleven in een natuurrijke omgeving. Toen, nu én in de toekomst. Daarom hebben wij de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Een belangrijk stap hierin, is het verminderen van CO2-uitstoot. Ons fietsambassadeurschap draagt hieraan bij. De zorg voor onze leefomgeving omvat ook de zorg voor onze medewerkers. Met het fietsambassadeurschap stimuleren we hen om vitaler te leven.' 

Efteling

Meer informatie over de Efteling


Informatie
Thema
Locatie
Efteling
Kaatsheuvel
Europalaan 1
5171 KW
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.