Snelfietsroute F58 Breda - Tilburg

Een comfortabele, veilige, directe route van hartje Breda naar hartje Tilburg

Route: Station Breda tot station Tilburg
Betrokken gemeentes: Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen, Tilburg 
Lengte: 23,5 kilometer 
Aansluiting bij station Tilburg op snelfietsroute F261 Tilburg – Waalwijk
Kosten: € 13,1 miljoen
Planning: Eind 2020 gereed

Van hartje Breda naar hartje Tilburg in ruim een uur op bijna 24 kilometer comfortabel fietspad: daar gaat snelfietsroute F58 Breda - Tilburg voor zorgen. De route Breda – Tilburg wordt een comfortabele, veilige, directe route. Met de fiets binnen een uur van station Breda naar station Tilburg. In Breda worden echt drukke verkeerssituaties vermeden.  

Tracé snelfietsroute F58

Fietsers op de snelfietsroute F58 rijden van station Breda, via de levendige Boschstraat langs Breda University (voorheen NHTV), over de fietsstraat (Heusdenhoutsestraat) door het dorpje Dorst. De route vervolgt door de bossen naar Rijen en via het weidse landschap richting Tilburg. Vervolgens fiets je in de stad door de Reeshof, door Stadsbos013 langs Tilburg University, eindigend in de Tilburgse Spoorzone. 

Bekijk snelfietsroute F58 Tilburg-Breda op de kaart: (klik om in te zoomen)

Routekaart F58

Wat wordt er beter?

Voor deze route worden straten aangepast en bestaande fietspaden verbreed:

  • Enkele nieuwe fietspaden worden gemaakt, onder andere op de Broodbaan in Rijen. Dit is een breed onverhard bospad dat geasfalteerd wordt om comfortabel door te kunnen fietsen en om de route een stuk sneller te maken. 
  • De vernieuwde Broodbaan sluit aan op een nieuwe fietsbrug over de N631 (Oosterhoutseweg), langs het spoor. Dat is niet alleen sneller, maar ook veiliger voor fietsers.
  • In Rijen komt een nieuwe fietsbrug over de Generaal Maczektunnel (Europalaan), parallel aan het spoor. Fietsers kunnen daarmee ruim 400 meter afsnijden en vermijden een druk kruispunt.   

Meer weten:

Kijk voor de meest actuele berichten over deze snelfietsroute op Tilburg.nl/snelfietsroutes.

Meer informatie

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.