Op de fiets naar het werk

Een e-bike reserveren via je werkgever

Doet jouw werkgever mee aan de e-bike probeeractie van Ons Brabant Fietst? Reserveer hier je fiets en probeer een week lang gratis een e-bike naar het werk. Er zijn diverse type fietsen beschikbaar: een e-bike, speed pedelec of e-bakfiets. Hieronder kun je de fiets reserveren. Zoek je werkgever in de lijst en reserveer nu direct. We wensen je veel fijne en veilige kilometers.

 

Bernhoven Ziekenhuis

 

HAS Green Academy

 

Gemeente Steenbergen

 

Dumaco

 

Heb je vragen over deze actie? Lees hieronder ons antwoord op veelgestelde vragen.

Aanbod fietsen

Welke fiets past het beste bij jou?
De ideale elektrische fiets is voor iedereen anders. Want woon je in een drukke stad of in een rustiger dorp? Hoever is de afstand naar je werk? En wil je je kinderen naar de kinderopvang brengen voordat je naar het werk fietst? Bekijk hieronder ons aanbod.

E-bikes

Een elektrische fiets is een fiets met een elektrische motor, die tijdens het fietsen trapondersteuning biedt. Dit houdt in dat je nog wel moet trappen, maar dan een stuk gemakkelijker. Ook kun je met een e-bike een hogere snelheid halen met minder moeite dan op een gewone fiets.

Een e-bike ondersteunt tot ongeveer 25 km/u. De actieradius van je e-bike is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de accu, de leeftijd van de accu, de trapondersteuning en het weer. Met een nieuwe elektrische fiets kun je al snel minimaal zo’n 40-75 kilometer afleggen.

Speed pedelec

Een speed pedelec is ook een elektrische fiets, alleen één die trapondersteuning biedt tot 45 km/u, in plaats van 25 km/u bij een normale e-bike. Bij een speed pedelec heb je ook te maken met een aantal regels. Zo moet je een goedgekeurde speed pedelec helm dragen (tijdens deelname aan de e-probeeractie wordt deze door ons verstrekt) en een rijbewijs AM hebben. Als je na de actie een speed pedelec aanschaft moet je ook het kenteken laten registeren en een WA-verzekering afsluiten.

Natuurlijk is ook de actieradius van een speed pedelec afhankelijk van meerdere factoren. Op hoge snelheid heeft een speed pedelec bovendien ook een hoger verbruik. Basisuitvoeringen van speed pedelecs hebben vaak een actieradius van 40 tot 70 kilometer. 

E-bakfiets 

Een e-bakfiets is populair onder ouders van jonge kinderen. Je gaat soepel op weg voor een boodschap, trapt moeiteloos richting de kinderopvang of naar de sportclubjes. Een auto is dankzij een elektrische bakfiets vaak niet meer nodig. Ook deze fiets bereikt een snelheid van 25 km/u.

Bij een bakfiets is de actieradius, naast de gebruikelijke factoren, ook sterk afhankelijk van het totaalgewicht van de fiets met belading. Daarom is het geven van een standaard actieradius erg lastig. De actieradius kan dan ook variëren tussen de 40 en 75 kilometer.

De e-bike probeeractie wordt uitgevoerd door:

                                                                                      loh

logo cycle center

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.