publicatiedatum: 7-2-2018

Test mee: nieuwe bewegwijzering op snelfietsroute Tilburg

Help ons en geef jouw mening! We willen weten wat fietsers op de route van de bewegwijzering vinden, zodat we de beste keuze kunnen maken.

8 februari 2018 - Fiets jij regelmatig op de snelfietsroute tussen de Alleenhouderstraat en Reitse Hoevenstraat in Tilburg? Let dan eens op de nieuwe route-aanduidingen die hier worden uitgetest. Welke vind je duidelijk, welke minder? Help ons en geef jouw mening na het fietsen via de online enquête! Je kunt tot en met 4 maart meedoen. 

Hoe werkt het?
Er zijn twee verschillende versies van bewegwijzering uitgedacht. Nu willen we weten wat fietsers op de route ervan vinden, zodat we de beste keuze kunnen maken. Het is de bedoeling dat je het traject hebt gefietst en de borden dus in het echt hebt gezien, voordat je de enquête invult.

Je vindt de nieuwe route-aanduidingen (wayfinding concepten) op de Alleenhouderstraat en Reitse Hoevenstraat in Tilburg. Het testtraject is 650 meter lang. Er worden twee concepten getest; in elke rijrichting één: 

- Concept ‘Plus’ is geplaatst vanaf de rotonde op de Reitse Hoevenstraat in de richting van Tilburg Centrum langs het spoort tot het viaduct op de Alleenhouderstraat.
- Concept ‘Snel’ is geplaatst vanaf het viaduct op de Alleenhouderstraat in de richting van Tilburg Noord tot net na de rotonde op de Reitse Hoevenstraat.

In de online enquête vragen we je om na het fietsen één richting te beoordelen. Dit duurt slecht 8 tot 10 minuten. Ben je nieuwsgierig naar beide varianten? Dan kun je natuurlijk het traject heen en weer fietsen. Vul dan twee keer de enquête in. De enquête vind je hier: https://nl.surveymonkey.com/r/Tilburgfietsonderzoek. 

Living Lab
Dit onderzoek is een initiatief van gemeente Tilburg, de provincie Noord-Brabant, het bureau Mijksenaar en NHTV Hogeschool Breda. Zij werken samen aan de bewegwijzering en routeaanduidingen voor snelfietsroutes. Om te toetsen of deze borden en routeaanduidingen werken en hoe ze worden gewaardeerd, vindt dit onderzoek plaats. 

Het onderzoek is gestart op 6 februari 2018 met een ‘Living Lab’, een onderzoek op locatie waar zestien testers aan deelnamen. De uitkomsten van het onderzoek worden de komende tijd uitgewerkt en geanalyseerd.


Informatie
Locatie
Tilburg
5042EG Tilburg
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.