publicatiedatum: 23-11-2020

Succesvolle start Sjees E-bike Probeeractie Zuidoost-Brabant

Bewegen is misschien wel belangrijker dan ooit. Dat vinden ook alle 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Om inwoners uit deze regio vitaal te houden, startten de gemeenten de Sjees E-bike Probeeractie. Hiermee krijgen alle inwoners vanaf nu de mogelijkheid om een week lang een gratis e-bike of high speed e-bike uit te proberen. 

Online e-bike reserveren bij fietsenwinkel naar keuze 
Met groot succes ging de actie onlangs van start. Inmiddels hebben al zo’n 100 mensen een e-bike gereserveerd. Een derde van de fietsenwinkels in Zuidoost-Brabant is al aangehaakt en stelt gratis een e-bike beschikbaar. Ideaal, want zo kunnen mensen vrijblijvend testen of een elektrische fiets iets voor hen is. Zowel tijdens de dagelijkse rit naar de supermarkt, sportschool, de noodzakelijke reis naar het werk, als tijdens mooie tochten door de natuur. Alles is geregeld: van pech-onderweg-hulp tot aan verzekering, en een supportdesk voor eventuele vragen.

Inwoners kunnen een e-bike reserveren via www.sjees.nl/probeereenebike. De actie loop tot en met voorjaar 2021.

 

Gezond, snel en duurzaam vervoersmiddel 
De regio Zuidoost-Brabant wil het gebruik van de fiets als vervoersmiddel stimuleren. Vaak wordt de auto gebruikt voor dagelijkse ritten van 5 tot 20 km, omdat deze meestal net iets te lang of te intensief zijn voor de gewone fiets. “Met de e-bike probeeractie willen we inwoners laten ervaren dat de elektrische fiets een gezonde, snelle en duurzame optie is. Zeker voor de wat langere afstanden is het een goed alternatief voor de auto, ook in het woon-werkverkeer”, aldus Monique List, wethouder mobiliteit van de gemeente Eindhoven.

Belang van bewegen
Een gezonde levensstijl is vooral nu van groot belang. Vanwege Covid-19 trekken mensen er minder op uit. Voor werkende mensen geldt dat velen thuiswerken en minder in beweging komen. Om medewerkers gezond en vitaal te houden zetten veel grote werkgevers een e-bike pool op voor hun medewerkers. Echter, in kleinere bedrijven zijn die faciliteiten er meestal niet. Dat is ook één van de redenen dat deze e-bike probeeractie is ontstaan. Hiermee wordt het proberen van een e-bike voor iedereen beschikbaar.

 

Samenwerking Sjees E-bike probeeractie
De Sjees E-bike probeeractie is onderdeel van het project Slimmer fietsen van ZO Slim Bereikbaar. ZO Slim Bereikbaar is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant: Eindhoven, Helmond, Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. De organisatie van de E-bike probeeractie is in handen van Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk en uitvoeringspartner De Boom en het Meer.


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.