publicatiedatum: 13-5-2018

Regen geen reden om niet naar het werk te fietsen

Droog weer tijdens 90% fietsritten naar het werk

De nieuwste feiten en cijfers: 90% van de ritten fiets je droog.

‘Ja, maar het regent altijd’ is een vaak gehoord argument waarom mensen niet (vaak) op de fiets naar hun werk gaan. Viking en Buienradar onderzochten wat de feiten zijn en wat naar het land der fabelen mag worden verwezen.

En wat blijkt?

De meeste fietsers laten zich niet afremmen door regen. Alleen ijzel, onweer, sneeuw en hagel weerhouden fietsers van de dagelijkse rit naar kantoor.

Later op het werk, geen probleem
Een boze baas omdat je even de bui wilde afwachten en dus wat later op je werkt aankomt? Driekwart van de respondenten zegt dat hun baas in zo’n geval niet moeilijk doet. Overigens stapt eenderde zonder te wachten tot de bui overtrekt toch op de fiets. Zo’n 40% wacht maximaal 10 minuten.

Nog wat leuke weetjes uit het onderzoek:
- De meeste kans op een nat pak heb je, verrassend genoeg, in de zomer (gemeten over een periode van tien jaar).
- Woensdag is gemiddeld de droogste werkdag om op te fietsen.
- Het droogste uur van de dag is tussen 9.00 en 10.00 uur.

Om te bepalen wat het verwachte weer onderweg is, kijken de meeste mensen gewoon uit het raam, in combinatie met het checken van de Buienradar app.

Het regent bijna nooit
Ook andere onderzoeken tonen aan dat het aantal keren dat je een nat pak oploopt, veel geringer is dan het aantal keren dat je droog aankomt. Kijk eens op www.hetregentbijnanooit.nl en zie dat ruim 90% van je fietsritten droog zijn.

Dus: ben jij je collega’s beu die schermen met slecht weer als reden om niet te fietsen? Leg hen deze feiten voor, neem samen de proef op de som en stap op de fiets (met voor de zekerheid misschien toch een regenpak in je tas ;-)

Cartoons: Aart-Jan Venema, Viking. 


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.