Kinderen leven zich uit op pumptrack tijdens Brabant Bike Battle

Publicatiedatum: 16-7-2018
"Dit is écht gaaf om te doen. Ik wil nog wel een keer."

Juli 2018 - Maar liefst 75 kinderen deden onlangs in Eindhoven mee aan de Brabant Bike Battle. Tijdens deze spannende competitie kunnen kinderen tot en met twaalf jaar hun fietsvaardigheden testen en verbeteren op een pumptrack, een spectaculaire fietsbaan met hindernissen. De snelste deelnemers mogen op 30 september 2018 deelnemen aan de grote finale op de grootste verharde pumptrack ter wereld: bij WielerExperience Roosendaal. 

Het is lekker druk bij de inschrijving van de Brabant Bike Battle op de High Tech Campus in Eindhoven. De kinderen wachten geduldig tot ze aan de beurt zijn. Nadat enkele contactgegevens zijn genoteerd, krijgen ze een fietshelm en BMX-fiets in bruikleen. Vervolgens mogen ze na een korte uitleg van start op de pumptrack. 

Sprinten naar de finish
Zodra het startsignaal heeft geklonken, vliegen de jonge fietsavonturiers zo snel mogelijk over de eerste bulten in het parcours. Daarna volgt een bocht van 180 graden en sprinten ze weer terug naar de finish. Vol spanning wachten ze vervolgens op hun eindtijd. "Yes, twee seconden sneller dan de eerste keer", zegt een jongetje na zijn tweede race. "Dit is écht gaaf om te doen. Ik wil nog wel een keer. Hopelijk mag ik door naar de finale", aldus een van de andere jonge deelnemers.

Jeugd inspireren 
Medeorganisator Job Vissers hoort het tevreden aan. "Het is leuk om kinderen op deze manier te inspireren en enthousiast te maken. Bovendien kan bijna iedereen meedoen. Het is ook gewoon leuk om te doen. Op deze manier willen we de jeugd stimuleren om meer te gaan fietsen’, legt hij uit.

Brabant Bike Battle zomer 2018
De Brabant Bike Battle wordt gehouden in heel Brabant. De competitie is op 2 juni gestart bij de Fiets Fiësta in Breda. Na de wedstrijd in Eindhoven gaat de competitie verder in de volgende steden:

- Bosch Bike Fest in ‘s-Hertogenbosch, 25 augustus
- Tilburg Fietst Festival in Tilburg, 16 september
- Urban Matterz Festival in Helmond, 23 september

Vissers: "In al deze steden willen we proberen om zoveel mogelijk jongens en meisjes kennis laten maken met deze spectaculaire sport."

Aanmelden voor Brabant Bike Battle
Houdt jouw kind van fietsen en actie? Dan is de Brabant Bike Battle echt iets voor hem of haar. Het is een spannende, sportieve en informele competitie om fietsgebruik bij kinderen tot en met twaalf jaar te stimuleren. De snelste vijftien deelnemers in elke stad mogen door naar de finale die op 30 september wordt gehouden bij WielerExperience Roosendaal.

Aanmelden kan nog! Kijk voor meer informatie op Brabantbikebattle.nl of op de Facebook-pagina van Brabant Bike Battle.


Informatie
Thema
Voor de jeugd
Fietsen in je vrije tijd
Stad
Eindhoven
Locatie
Eindhoven
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.