Kinderen fietsen wedstrijd als op TV bij Dikke Banden Race

Publicatiedatum: 31-8-2018
"Ik ga proberen om later net zo goed te worden als Marianne Vos."

Geen racefiets, maar een fiets met Dikke Banden. En dan samen een wedstrijdje rijden op hetzelfde parcours als de beste wielrenners en -rensters ter wereld! Die kans kregen kinderen op 19 augustus 2018 tijdens de Decathlon Dikke Banden Race in Etten-Leur.

De fietswedstrijd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is onderdeel van het programma van de Profronde van Etten-Leur. Het programma kent ook een loopfietswedstrijd over 75 meter voor de allerkleinste kinderen van 2 tot 4 jaar.

Race op dikke banden
De Dikke Banden Race wordt niet op racefietsen verreden maar op de gewone (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. De banden moeten namelijk breder dan 28 millimeter zijn. Verder is het een échte wedstrijd, net als op tv: de kinderen dragen een rugnummer en ze mogen de wedstrijd rijden op hetzelfde parcours als de profs en vrouwen. Na afloop worden alle kinderen gehuldigd op het grote podium. 

Trotse winnares
Bij de categorie 7- en 8-jarigen komt Alizée van Voorden na een spannende wedstrijd als eerste over de meet. Vol trots laat ze na afloop haar beker zien. Het is niet de eerste keer dat ze meedoet aan een Dikke Banden Race. "Eerder heb ik ook al meegedaan in Zevenbergen en in Prinsenbeek", vertelt Alizée. Één keer per week traint ze mee bij de Lolpassiebikers uit Etten-Leur. "Fietsen op de weg is leuk, maar veldrijden vind ik nog veel mooier. Ik ga proberen om later net zo goed te worden als Marianne Vos."

Vaker op de fiets
Voor de 6-jarige Olivier Klippel verliep de Dikke Banden Race minder fortuinlijk. "Iemand vóór mij schoot uit zijn trapper en reed daarna tegen mij aan. Daardoor viel ik op de grond", legt hij uit. Stoer laat hij de schaafwonden op zijn arm en been zien. "Dat was balen, maar kan gebeuren." Ook Olivier zit al vaker op de fiets. Hij neemt in de wintermaanden deel aan de veldritten van de West-Brabantse Veldrit Competitie. "Mijn broer Mathijs is een paar jaar ouder dan ik. Die rijdt ook al wedstrijden op de weg. Dat wil ik ook graag."

Veiligheid
De Dikke Banden Race voldoet aan alle veiligheidseisen van de KNWU. Het parcours wordt afgezet en een helm dragen is verplicht. Kinderen die geen helm hebben, kunnen deze lenen bij de organisatie. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een EHBO-ploeg klaar langs het parcours.

Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar. De winnaars van de lokale Dikke Banden Races mogen het tegen elkaar opnemen tijdens de landelijke finaledag. 

Jouw kind aanmelden
Denk je dat dit ook iets voor jouw kind kan zijn? Aanmelden voor de Decathlon Dikke Banden Race kan per evenement. Kijk voor de kalender op Dikkebandenrace.nl/kalender. Wanneer je kind is ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. Ga voor meer informatie naar Dikkebandenrace.nl.


Informatie
Thema
Voor de jeugd
Locatie
Etten-Leur
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.