publicatiedatum: 26-1-2021

Gangmaker ThuisHulp Breda

ThuisHulp Breda is een lokale partij die huishoudelijke hulp biedt aan cliënten die via de WMO een indicatie hebben ontvangen. Daarnaast biedt ThuisHulp Breda ook hulp in de particuliere sector. ThuisHulp Breda ondersteunt met name oudere mensen. Het doel van de organisatie is dat de cliënten in een veilige en schone leefomgeving kunnen wonen.

Waarom zijn jullie als organisatie aangesloten bij Sjees Gangmakers?

"Sjees Gangmakers is een mooi platform dat ondernemers samenbrengt", vertelt Esther, verantwoordelijk voor HR en salarisadministratie. "Wij zijn ons ervan bewust dat er vele organisaties dezelfde maar ook andere innovatieve ideeën hebben om werknemers meer op de fiets te krijgen. Wanneer deze krachten gebundeld worden, zie je vaak mooie initiatieven ontstaan. Lokaal hopen we bijvoorbeeld met ThuisHulp Breda andere organisaties te inspireren, dat maakt het alleen maar weer interessanter." 

Waarom is fietsstimulering belangrijk voor jullie organisatie?

Esther: "De thuishulp is een vitaal beroep, oftewel een cruciale beroepsgroep die de samenleving draaiende moet houden. Het werk vergt zowel lichamelijk als geestelijk aardig wat en daarom is het belangrijk dat we als werkgever zoveel mogelijk ondersteuning bieden aan een betere gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers. Onze collega-thuishulpen werken in wijkteams, zoveel mogelijk in de eigen woonomgeving. Daardoor krijgen zij de gelegenheid om met de fiets naar de cliënten te gaan. We stimuleren dit graag omdat het de kans vergroot dat collega’s fit blijven."

'Fietsen vergroot de kans dat medewerkers fit blijven.'

 

Hoe stimuleren jullie het fietsgebruik onder je medewerkers?

Esther: "Allereerst door zoveel mogelijk wijkgericht te werken, zodat de reisafstand behapbaar blijft. Daarnaast onderzoeken we nu met behulp van Brabant Mobiliteitsnetwerk de wens van de werknemers om daar vervolgens waar mogelijk in tegemoet te komen."

Wat zijn jullie toekomstplannen?

"We hopen dit jaar de 'leasefiets via de zaak' te kunnen introduceren", licht operationeel manager Nico Mathijssen toe. "We hebben inmiddels binnen de organisatie een enquête laten uitvoeren door Brabant Mobiliteitsnetwerk. De uitkomst van dit onderzoek geeft aan dat een fietsplan heel passend is en we hebben nu ook specifieker in beeld wat de wensen van de thuishulpen zijn. We gaan nu samen met het Sjees platform bekijken hoe we dit fietsplan kunnen creëren binnen ThuisHulp Breda." 

 

ThuisHulp Breda

 

Lees meer over Thuishulp Breda


Informatie
Stad
Thema
loading...
Een moment geduld a.u.b.