publicatiedatum: 3-6-2020

Gangmaker Enexis Group

Aantal medewerkers: 4300 - Aantal vestigingen: 25

 

Met ruim 4.300 gedreven medewerkers werkt Enexis Groep elke dag weer aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van de netten en de toekomst van energie. Zo stimuleren, coördineren, faciliteren en financieren ze initiatieven en zetten ze hun kennis, kunde en kracht in om de energietransitie vaart te geven. Zo maakt Enexis samen een duurzame energievoorziening mogelijk.

 

Het initiatief 'Autoloze dinsdag' komt van Enexis Groep. Enexis riep haar medewerkers op om op dinsdag de auto te laten staan. Met succes: sindsdien werken er door heel Nederland mensen thuis, mijden ze de spits of komen ze op de fiets naar het werk. Een kleine aanpassing draagt zo bij aan minder CO2-uitstoot. Dit inspireerde Enexis om meer te doen. Eén keer per jaar worden ook andere werkgevers uitgedaagd om hun werknemers ertoe te bewegen de auto een dag te laten staan. Goed voorbeeld doet dus goed volgen! Hoewel Enexis inziet dat er verschillende alternatieven zijn voor het solo-autogebruik, blijft de fiets favoriet. Fietscampagnes, acties en fietsvoorzieningen hebben bijgedragen aan de benoeming tot fietsambassadeur van het ministerie.

 

'Het fietsgebruik onder onze medewerkers is gestegen van 6 naar 12%.'

 

Waarom zijn jullie als organisatie aangesloten bij Sjees Gangmakers?

'Het stimuleren van de fiets voor woon/werk verkeer is een belangrijke pijler om onze doelstelling van 50% Co2 reductie te behalen. Het fietsgebruik onder onze medewerkers is gestegen van 6 naar 12%. Dit hebben we bereikt door te draaien aan drie knoppen: namelijk verbetering van de fietsregeling en voorzieningen en het stimuleren van het gedrag. Het organiseren van fietscampagnes op maat is hierbij een belangrijk middel. We zijn graag gangmaker om andere bedrijven te inspireren met onze ideeën, ervaringen en voorbeelden.'

Enexis

Lees meer over Enexis Groep


Informatie
Stad
Thema
Locatie
Enexis Groep
's-Hertogenbosch
Magistratenlaan 116
5223 MB
loading...
Een moment geduld a.u.b.