publicatiedatum: 6-12-2019

Enthousiaste werkgevers bij inspiratiesessies 'Leasefiets van de zaak'

Help je medewerkers op de fiets!

Auteur Sjees Gangmakers

Met de Sjees Roadshow reisden we afgelopen twee weken langs zes locaties in Brabant om ruim 120 geïnteresseerde werkgevers te informeren en te inspireren. Vanaf 1 januari 2020 geldt namelijk een nieuwe bijtellingsregeling voor leasefietsen: het wordt dan simpeler dan ooit om een fiets te leasen. Dé kans voor werkgevers om hun medewerkers op de fiets te krijgen. In samenwerking met Brabant Mobiliteitsnetwerk organiseerden we daarom de inspiratiesessies ‘Leasefiets van de zaak’. 

Tijdens de sessies deelden de diverse Sjees partners de mogelijkheden van deze nieuwe leasefietsregeling met de enthousiaste deelnemers; kleine en grote bedrijven en gemeenten. Hoe zitten de nieuwe regels in elkaar? Welke mogelijkheden heb je als werkgever? En wat is voor jouw situatie en die van je medewerkers financieel het aantrekkelijkst?

"Net als Sjees geloven wij in duurzaamheid en vitaliteit." Gwen van de Koedijk, Gazelle

Aftrap

We trapten de Sjees Roadshow op 21 november af bij Van den Udenhout in Den Bosch. Gastheer Kurt Verhees, directeur bij Van den Udenhout Groep, vertelt dat ze naast auto’s ook e-bikes aanbieden om totaal mobiliteitsaanbieder te kunnen zijn. Na deze eerste succesvolle inspiratiesessie vervolgden we onze weg naar Gazelle Experience Center in Waalwijk en Van den Udenhout in Eindhoven. Gwen van de Koedijk van Gazelle: “Gazelle gelooft net als Sjees in duurzaamheid en vitaliteit. Daarom zijn wij aangesloten bij de Sjees campagne, zodat heel Nederland blijft fietsen.”

 

Gedurfde keuze

Een week later waren we te vinden bij Breda University of Applied Sciences en bij de gemeente Tilburg. Maarten van Rijn (Breda University) inspireerde het publiek door te vertellen over de gedurfde keuze die Breda University maakte: “Bij Breda University hebben we maar 330 parkeerplaatsen. Eigenlijk werd ons geadviseerd om voor minstens 660 auto’s plaats te maken, maar wij willen op deze manier onze medewerkers stimuleren om met de fiets of OV te komen. En dat werkt!”

Je medewerkers op de fiets

We sloten de succesvolle reeks gisteren af met de zesde sessie bij Driessen in Helmond, waar Marije de Greef, manager corporate HRM, sprak over de relatie tussen werkgeluk en fietsen. Tijdens de sessies bleken niet alleen werkgevers geïnteresseerd, diverse deelnemers gaven aan veel vragen te krijgen van hun personeel over de mogelijkheden voor een leasefiets. Pak die kans en help je medewerkers op de fiets! Was je niet in de gelegenheid om bij de sessies aanwezig te zijn, maar wil je wel graag weten wat de nieuwe regeling voor jou kan betekenen? Plan een Aan de gang gesprek met een van onze specialisten.

Wij danken alle partners en locaties die deze zes inspiratiesessies tot een succes hebben gemaakt!

Bekijk het fotoalbum


loading...
Een moment geduld a.u.b.