publicatiedatum: 17-6-2019

E-bike fietsers willen accu eenvoudig kunnen opladen op het werk

Behoeftes met e-bike en speed pedelec gebruikers onderzocht
Auteur Ons Brabant Fietst

De e-bike is in opkomst. Niet alleen voor privégebruik, ook als woon-werkvervoermiddel verovert de e-bike snel terrein. Dat is goed nieuws! Fietsen draagt bij aan de gezondheid en het milieu, en met een e-bike kom je niet bezweet op je werk aan. Voor werknemers zijn goede fietsvoorzieningen een extra stimulans om een e-bike (vaker) te gebruiken. Daarom gingen wij na: aan welke voorzieningen hebben fietsers met een e-bike of speedpedelec behoefte?

Veilig, droog en de hele dag beschikbaar

Onze respondenten maken veel gebruik van de e-bike of speed pedelec. De meeste fietsen bijna dagelijks een aardige afstand. De speed pedelec gebruikers fietsen wat verder: de meesten fietsen dagelijks een afstand tussen de 11 en 15 kilometer, heen en terug. De meeste e-bikers maken iets kortere ritten: 6 tot 10 kilometer per rit van en naar het werk.

Niet zo gek dus, dat er behoefte is aan oplaadmogelijkheden. Eén derde van onze respondenten laadt de e-bike minimaal één keer per week op de werkplek op. De meeste andere fietsers geven aan hun accu wel op het werk te wíllen opladen, maar dit niet te kunnen. Het ontbreken van voorzieningen is dus de belangrijkste reden om de e-bike niet op te laden op het werk.

Stopcontact

Zonde, want zo bijzonder hoeven deze voorzieningen niet te zijn! Ook niet volgens de respondenten. Zij zien graag simpele oplossingen: een stopcontact en een overdekte en afsluitbare fietsenstalling waar de kostbare e-bike de hele dag veilig en droog kan blijven staan. Meer weten over hoe je een fietsenstalling inricht? Lees hier 10 tips voor een goede fietsenstalling op je werk.


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.