publicatiedatum: 10-11-2023

Beste Brabantse Fietswerkgevers

De beste Brabantse Fietswerkgevers zijn bekend - landelijke finale 21 november

De beste Brabantse Fietswerkgevers zijn bekend - landelijke finale 21 november

De beste Brabantse Fietswerkgevers zijn bekend - landelijke finale 21 november

 

 Dit zijn de beste Fietswerkgevers van Brabant

 

‘And the award goes to….’ Vandaag vond de uitreiking plaats van de titel 'Beste Fietswerkgever van Brabant', waarbij Brabant Mobiliteitsnetwerk en Ons Brabant Fietst de winnaars verrasten. De werkgevers ontvingen de award én de mededeling dat ze 21 november kans maken op de titel ‘Beste fietswerkgever van Nederland’... De verkiezing wordt georganiseerd door het landelijke mobiliteitsplatform Zo Werkt Het. Zij gaat jaarlijks op zoek naar organisaties die uitblinken in duurzame en slimme mobiliteit.

 

Duwtje in de rug voor fietsers

Vaker de fiets pakken is gezond, goedkoop en goed voor het milieu. Toch komt één op de twee forenzen nog steeds met de auto naar hun werk, ook als ze op fietsbare afstand wonen. Werkgevers krijgen hun medewerkers wel op de fiets wanneer ze fietsen zo makkelijk, leuk en aantrekkelijk mogelijk maken. Denk aan het bieden van goede faciliteiten zoals een fijne fietsenstalling, aantrekkelijke financiële regelingen of een gratis e-bike van de zaak. Maar ook het motiveren van medewerkers door bijvoorbeeld mee te doen aan fietsacties of managers die het goede fietsvoorbeeld geven.

 

Brabantse winnaars

Als blijk van waardering en als inspiratie voor andere werkgevers zet Zo Werkt Het deze organisaties graag in het zonnetje. Na een provinciale nominatieronde zijn de inzendingen beoordeeld door een onafhankelijke jury. De award werd gisteren op feestelijke wijze uitgereikt in drie categorieën.

Winnaar in de categorie ‘Werkgever tot 50 medewerkers’: Van Z naar A re-integratie in Eindhoven

Winnaar in de categorie ‘Werkgever 50 – 200 medewerkers’: Gooskens Hout in Hoogeloon

Winnaar in de categorie ‘Werkgever 200+ medewerkers’: Tanis in Oosterhout

 

Deze drie bedrijven maken kans op de landelijke titel. Ook dan kijkt een jury naar de inzendingen,

waarin onder andere de Fietsersbond en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat plaatsnemen.

 

Etiënne Lataster nam namens Ons Brabant Fietst plaats in de jury. Samen met de “fietscollega’s” van Brabant Mobiliteitsnetwerk had hij de taak om uit de vele inzendingen drie keuzes te maken. Lataster: “We hebben gekeken naar bedrijven en organisaties die op een andere manier aan fietsstimulering doen dan je gewend bent. Hierdoor hopen we bedrijven te inspireren. Zo zien werkgevers namelijk wat je naast een goede fietsenstalling en andere randvoorwaarden kunt doen om net dat stapje extra te maken zodat je personeel vaker de fiets neemt. Ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn. We geven andere werkgevers voorbeelden en leveren bij de landelijke jury drie uitstekende kandidaten aan.”

 

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een initiatief van twaalf regionale mobiliteitsnetwerken en is mogelijk gemaakt door rijk en regionale overheden. De regionale netwerken helpen de werkgevers in hun regio al jaren om medewerkers flexibeler te laten werken en slimmer en duurzamer te laten reizen. Door samen te werken op landelijk niveau bereiken we nog meer werkgevers. In Brabant zijn Brabant Mobiliteitsnetwerk en Ons Brabant Fietst partner van Zo Werkt Het.


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.