Regel een goede basisuitrusting 

Als het startschot voor de fiets in jouw organisatie is gelost, ga je echt aan de gang. Van en naar het werk fietsen wordt nu concreet. Wat heb je daarvoor nodig en wat moet je regelen? Begin met het samenstellen van een basisuitrusting voor je (potentiële) fietsende medewerkers. 

Regel de stalling

We gaan er vanuit dat je medewerkers op een veilige en comfortabele manier van en naar het werk kunnen fietsen. Vervolgens moeten ze wel hun fiets goed kunnen stallen. Een goede fietsenstalling is:

  • diefstalproof/afsluitbaar
  • geschikt voor meerdere fietstypen (verschillende rekken/beugels)
  • overdekt
  • goed verlicht
  • voorzien van eenvoudige reparatiemateriaal (fietspomp, bandenplaksetje, batterijen, reservelampje)

Versoepel de overgang van fietsen naar werken 

Fietsend aangekomen op het werk en de fiets netjes gestald, moet een medewerker nog paar acties ondernemen voordat hij daadwerkelijk aan het werk kan. Zo wil hij zich mogelijk omkleden en zijn e-bike opladen.

Neem als werkgever dit soort praktische hobbels weg, zodat fietsen en werken zonder veel moeite in elkaar kunnen overgaan. Denk aan voorzieningen voor het opbergen van (natte) (fiets)kleding, een oplaadmogelijkheid voor de e-bike en een douche- en/of kleedruimte. 

Doe wat extra’s voor je fietsende medewerkers

Wanneer je als werkgever laat zien dat je een een stukje harder wilt lopen voor je fietsende medewerkers, scoor je punten. Met weinig extra moeite kun je de verwachtingen van je medewerkers overtreffen en daarmee het verschil maken.

Wat dacht je van een (mobiele) fietsenmaker, die de fiets onder werktijd repareert of een onderhoudsbeurt geeft? Of het aanbieden van leenspullen, die medewerkers kunnen gebruiken als dat handig is of wanneer ze het vergeten waren (bidon, fietstas/rugzak, extra regenpak)? Kleine moeite, weinig kosten, groot effect! Lees ook hoe je de fiets aantrekkelijk aanprijst.

Meer weten?

Ons Brabant Fietst en het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) helpen je om efficiënt aan de slag te gaan met fietsstimulering. Begin met het samenstellen van een basisuitrusting voor je (potentiële) fietsers. Maak daarbij gebruik van de kennis en de vele contacten van het Brabant Mobiliteitsnetwerk.

Heb je behoefte aan een verkennend gesprek of een advies op maat? Stuur een mail naar info@onsbrabantfietst.nl of bel 0800-6688666 en wij nemen contact met je op.

0800- 6688666
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.