Klaar voor de start? Af!

Wat goed dat jij als werkgever overweegt aan de gang te gaan om meer medewerkers van en naar het werk op de fiets te krijgen! Ons Brabant Fietst geeft je een eerste zetje in de rug, zodat jij vaart kunt maken.

Net als bij elke fietstocht begin je ook jouw gangmakersrit bij weten hoe je aan de start staat: wat doet jouw organisatie op fietsgebied? Is fietsen bij jullie helemaal nog niet aan orde, zijn jullie enthousiaste amateurs die zelf het wiel uitvinden of koersen jullie al als een profteam op topniveau? En niet te vergeten wat is jullie doel?  Het Brabant Mobiliteitsnetwerk heeft verschillende hulpmiddelen, zodat jij kunt bepalen hoe jij aan de start verschijnt.

Hulpmiddel 1: de werknemersenquête

Hoeveel mensen fietsen er al? Wat hebben zij nodig om vaker te fietsen? En waarom fietsen anderen (nog) niet? Wonen ze te ver weg of willen ze hun dure e-bike niet in dat gammele fietsenrek bij het kantoor zetten? Met de werknemersenquête krijg je snel een betrouwbaar beeld van de fietsstimuleringskansen binnen jouw organisatie.

Zo werkt het:

  • Het Brabant mobiliteitsnetwerk levert je een bewezen succesvolle vragenlijst aan, die voldoet aan alle AVG-regels.
  • Met één druk op de knop zorg jij dat medewerkers de lijst kunnen invullen.
  • Binnen twee weken na sluiting van de enquête heb je de onderzoeksresultaten op je bureau liggen. 

In de rapportage doen we suggesties hoe fietsstimulering binnen jouw organisatie succesvol kan worden uitgerold.

Hulpmiddel 2: de benchmark

Als werkgever kun je veel doen om fietsen te stimuleren onder je medewerkers. Om snel in kaart te brengen wat je al hebt, en waarvan jij nog geen gebruik maakt, is de benchmark fiets ontwikkeld. Jij vult de benchmark in en wij scoren je op zes onderwerpen die bepalend zijn voor het succes van je fietsstimulering: 

  • beleid
  • monitoring en evaluatie
  • stallingen en voorzieningen
  • vergoedingen en regelingen
  • voorzieningen voor zakelijke ritten
  • communicatie en promotie. 

Met het uitslagformulier heb je op twee A4-tjes je scores en de specifieke kansen voor de fiets op een rijtje staan: overzichtelijk toch?

Hulpmiddel 3: Advies op maat 

De werknemersenquête bekijkt je mobiliteitsvraagstuk vanuit de kant van je medewerker: zijn/haar klantvraag. Met de benchmark breng je als werkgever in beeld wat je zelf al doet: jouw aanbod. In een advies op maat worden beide invalshoeken gecombineerd en verder uitgediept.

We geven niet alleen praktische tips en suggesties voor de korte termijn. Ook aanknopingspunten voor het verder uitwerken van je mobiliteitsbeleid en -strategie voor de (middel)lange termijn. Ideaal dus voor werkgevers die behoefte hebben aan een stapje verder en dieper kijken.

Meer weten?

Ons Brabant Fietst en het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) helpen je om efficiënt aan de slag te gaan met fietsstimulering. Begin met het samenstellen van een basisuitrusting voor je (potentiële) fietsers. Maak daarbij gebruik van de kennis en de vele contacten van BMN en Ons Brabant Fietst.

Heb je behoefte aan een verkennend gesprek of een advies op maat? Heb je behoefte aan een verkennend gesprek of een advies op maat? Stuur een mail naar info@onsbrabantfietst.nl of bel 0800- 6688666 en wij nemen contact met je op. 

0800- 6688666
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.