Wethouder fietst en geeft stokje door aan bedrijven

Tilburg, 25 mei 2023 - Vandaag organiseerde Ons Brabant Fietst de SJEES on Tour Tilburg: een kleurrijke fietskaravaan die door heel Brabant trekt en vanmiddag Tilburg  bezocht. Doel van de tour is aandacht  vragen voor de fiets. En in het bijzonder voor meer Brabantse werknemers op de fiets. De overheid zet al steeds meer in op de fiets als logische vervoerskeuze, en Brabantse werkgevers worden daarbij als onmisbare schakel gezien.

Het evenement werd afgetrapt door wethouder Rik Grashoff van Klimaat, Groen, Openbare ruimte en Mobiliteit. Hij fietste in de karavaan, aangevoerd door een fiets-dj, vanaf het gemeentehuis naar bedrijven die zich hebben aangemeld om een ‘probeer-e-bike’ te laten rouleren in het bedrijf. Bij aankomst werd het estafettestokje overgedragen van de wethouder aan de directeur of bestuurder, wat de samenwerking tussen de overheid en werkgevers symboliseerde. Wethouder Grashoff vertelde over de fiets als eerste keuze: “Fietsen is belangrijk. Het is goed voor je gezondheid en als je kiest voor de fiets in plaats van de auto draag je ook meteen bij aan een gezondere leefomgeving. Met deze actie vragen we extra aandacht voor bedrijven en hun medewerkers, om het fietsen naar je werk te stimuleren. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat zoveel bedrijven meedoen!”

Gedurende de komende 2 maanden zal de fiets rondgaan binnen deelnemende bedrijven in Brabant, waarbij forenzen de kans krijgen om een andere vervoerskeuze te maken.

Redenen bedrijven

De eerste organisatie die vandaag werd bezocht, was Thebe Zorg waar Ralph van Lith, manager mens & ontwikkeling, het estafettestokje in ontvangst nam.  “Bij Thebe laten we de auto zoveel mogelijk staan en fietsen we ons fit!”

Vervolgens trok de karavaan mét medewerkers van Thebe Zorg naar VIVISOL waar een e-bike werd achtergelaten en de interne fietsestafette kon beginnen. Marcel Nouws, projectleider duurzaamheid van VIVISOL legt uit waarom het bedrijf meedoet aan de fietsestafette “Door mee te doen aan SJEES on Tour Estafette stimuleren we onze collega’s om op de fiets naar kantoor te komen. Daarmee willen we ons steentje bijdragen aan gezonde medewerkers en een verlaging van onze footprint.”

De karavaan eindigde na een opvallende rit over bedrijventerrein Kraaiven en trekt morgen door Breda.

SJEES on Tour

De tour kende een start in de Brainportregio waar Frank Lammers op 11 mei deelnemers aanspoorde meer te gaan fietsen. Op 25 mei werd Tilburg bezocht, en na Breda op 26 mei volgen Den Bosch (31 mei) en enkele regio’s (1 juni).

 


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.