publicatiedatum: 13-6-2024

Tijdwinst op de fiets tussen Helmond en Eindhoven

Auteur Redactie Ons Brabant Fietst

Helmond, 12 juni 2024 - Met de onthulling van een levensgroot beeldverhaal wordt woensdagmiddag 12 juni de snelfietsroute F270 officieel geopend. De snelfietsroute verbindt Helmond en Eindhoven over een route van 13,7 kilometer, grotendeels parallel aan het spoor.

De route leidt vanaf het centrum van Eindhoven via buurtschap Eeneind rechtstreeks naar het centrum van Helmond. Een cruciaal nieuw deel van de snelfietsroute, tussen Eeneind (Nuenen) en Vaarleseweg (grens Geldrop-Mierlo/Helmond), wordt woensdag officieel in gebruik genomen.
De Helmondse wethouder Arno Bonte (mobiliteit), die ook voorzitter is van de bestuurlijke stuurgroep, is uitermate content. ‘Dit snelfietspad levert fietsers tussen Helmond en Eindhoven e
en tijdswinst op van wel 10 minuten. Daarmee wordt het een stuk aantrekkelijker om de fiets naar je werk te pakken’.

Panelen
Bij de opening zijn woensdag ook wethouder Sandor Löwik van Nuenen en gedeputeerde Stijn Smeulders van de provincie Noord-Brabant. Zij onthullen samen vier grote panelen bij de brug over de Hooidonkse Beek. Die panelen verbeelden de snelfietsroute en de mooie locaties langs het tracé.

Brabant bereikbaar
“Fietsen is gezond, leuk en helpt ons om Brabant bereikbaar te houden”, zegt gedeputeerde Stijn Smeulders (mobiliteit) “Daarom zetten we als provincie ook vol in op een groot netwerk van snelfietsroutes. Deze F270 is daar een mooi voorbeeld van. Uit onderzoek weten we dat 1 op de 5 gebruikers van een snelfietsroute voorheen de auto of het ov gebruikte voor hetzelfde traject. Alleen al in de strijd tegen files levert dat dus enorme winst op.”

Na de opening is het overgrote deel van de F270 gereed. Enkel ter hoogte van het Dommeldal ontbreekt nog een klein stuk. De verwachting is dat ook dit deel uiterlijk in 2027 gereed is. Tot die tijd geldt op dit korte stuk een omleiding, waar maatregelen worden getroffen om de route veiliger en aantrekkelijker te maken voor fietsers.


loading...
Een moment geduld a.u.b.