Sjees E-bike Pool Loon op Zand

Voor werkgevers in de gemeente Loon op Zand

Update 30 november 2021: Deze e-bike pool voor werkgevers in de gemeente Loon op Zand is met succes afgerond. Aanmelden is momenteel niet meer mogelijk.

 

Uitproberen e-bike: de eerste stap naar vaker fietsen

In de gemeente Loon op Zand krijg je als werkgever vanaf april 2021 de mogelijkheid om je werknemers een week lang een e-bike te laten uitproberen! Veel mensen hebben nog nooit op een elektrische fiets gefietst. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jouw medewerkers. De beste manier om hen te verleiden om te gaan fietsen, is door ze te laten ervaren hoe fijn het is om te fietsen op een e-bike.

Thuiswerken of op locatie? Houd iedereen gezond en in beweging
Bewegen is belangrijker dan ooit. Ook voor jouw medewerkers. Of zij nu thuis werken óf noodzakelijke woon-werkritten maken, een dagelijks fietstochtje in de buitenlucht doet wonderen voor lichaam en geest. Bovendien zorgen gezonde medewerkers voor minder ziekteverzuim. Wil je hen helpen vaker op de fiets te stappen? Doe dan mee met de Sjees E-bike Pool in de gemeente Loon op Zand.

Juist voor thuiswerkers is bewegen in Corona-tijd cruciaal: even het hoofd leeg maken op de fiets en een frisse neus halen. Dan met nieuwe energie weer aan de slag. 

Hoe doe je als werkgever mee?

Update 30 november 2021: Deze e-bike pool voor werkgevers in de gemeente Loon op Zand is met succes afgerond. Aanmelden is momenteel niet meer mogelijk.

Gemeente Loon op Zand en Stichting Ondernemend Loon op Zand / Parkmanagement Kaatsheuvel organiseren de Sjees E-bike Pool, zodat je heel gemakkelijk je werknemers een e-bike kunt laten uitproberen. De Sjees E-bike pool loopt van april t/m november 2021.

 • Er zijn 6 e-bikes en 2 speed pedelecs gedurende acht maanden beschikbaar. Deze staan gestald op de volgende uitgiftepunten: 
  1. ATZ Bike: Hoofdstraat 70, Kaatsheuvel
  2. Post Fietsen: Verzetstraat 13, Kaatsheuvel
  3. Huski E-bikes: De Hoogt 34, Loon op Zand
 • Je meldt je aan als werkgever.
 • Je krijgt een digitaal promotiepakket met daarbij een link naar het online reserveringssysteem, waar jouw medewerkers de fietsen kunnen reserveren.
 • De eerste twee medewerkers van jouw organisatie kunnen hier kosteloos gebruik van maken. Daarna betaal je een bijdrage van € 10,- per deelnemer. De factuur ontvang je van Stichting Ondernemend Loon op Zand, na het laatste gebruik of in december 2021. 
 • Alle werkgevers uit de gemeente Loon op Zand mogen meedoen.

Werknemers op de fiets hebben jaarlijks gemiddeld 1,3 dagen minder ziekteverzuim. 

Hoe kan jouw medewerker meedoen?

Update 30 november 2021: Deze e-bike pool voor werkgevers in de gemeente Loon op Zand is met succes afgerond. Aanmelden is momenteel niet meer mogelijk.

 • Je stuurt jouw medewerker een link waarmee hij/zij de e-bike kan reserveren in een online reserveringstool. Deze link sturen wij je toe, na jouw aanmelding als deelnemende werkgever.  
 • In de reserveringstool selecteert jouw medewerker een e-bike of speed pedelec naar keuze bij een van de deelnemende fietsenwinkels: ATZ Bike en Post Fietsen in Kaatsheuvel of Huski E-bikes in Loon op Zand.  
 • Per mail ontvangt je medewerker een bevestiging van de reservering. 
 • De fiets staat op donderdag klaar bij de geselecteerde fietsenwinkel. Bij de uitgifte van de e-bikes en speed pedelecs volgen we natuurlijk de richtlijnen van het RIVM.
 • Je medewerker haalt de fiets op en levert hem de woensdag erop weer in.
 • De fiets wordt nagekeken en grondig gedesinfecteerd, zodat de fiets de volgende dag weer klaarstaat voor de volgende medewerker.

Een fietsende werknemer is vaker tevreden, minder gestrest en meer ontspannen dan een werknemer die de auto pakt. 

Bekijk de ervaringen met de E-bike Pool 

Na het uitproberen van de e-bike reist gemiddeld 22% van de deelnemers minimaal twee dagen per week op een andere manier naar het werk. Ze gaan (weer) fietsen of kopen/leasen een elektrische fiets.

E-bike Pool Toolkit

 

Zet jouw promotie van de fiets kracht bij met de digitale Sjees campagnemiddelen. De E-bike Pool Toolkit bevat kant-en-klare communicatie die je kunt gebruiken om de E-bike Pool onder de aandacht te brengen bij jouw medewerkers.

Heb je het webinar gemist? Kijk het hier terug.

Op 18 maart jl. organiseerden Jolanda Smit - van Oijen (Fietsregisseur bij het Brabant Mobiliteitsnetwerk) en Wim Aussems (Parkmanager Kaatsheuvel) een webinar over de Sjees E-bike Pool. Hierin vertelden zij onder andere wat de e-bike pool jou als organisatie concreet kan opleveren. Ook wethouder Gerard Bruijniks vertelt waarom het interessant is om fietsen te stimuleren. 

Bekijk het webinar

 

Wie organiseert dit?

De Sjees E-bike Pool wordt gefinancierd door de gemeente Loon op Zand en provincie Noord-Brabant. Deze e-bike pool wordt uitgevoerd door Stichting Ondernemend Loon op Zand / Parkmanagement Kaatsheuvel in samenwerking met Brabant Mobiliteitsnetwerk, Ons Brabant Fietst, De Boom en het Meer, Post Fietsen, ATZ Bike en Huski E-bikes. 

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Wim Aussems, Parkmanager Kaatsheuvel, via 06 - 555 558 48 of parkmanager@in-kaatsheuvel.nl

loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.