publicatiedatum: 14-12-2018

Al 4 miljoen ritten met OV-fiets gemaakt in 2018

Voor 2019 gaat NS weer nieuwe fietsen bijbestellen.

Op woendag 12 december werd de 4 miljoenste OV-fietsrit van 2018 gereden. Dat zijn 800.000 méér ritten dan in 2017; een groei van bijna 35 procent. Om de groei bij te benen, zette NS afgelopen jaar zesduizend extra nieuwe fietsen in. Het totaal aantal OV-fietsen komt daarmee op 20.500.

De OV-fiets is bedoeld om het laatste stukje van het station naar de bestemming af te leggen. NS is blij dat veel mensen hier inderdaad voor kiezen. Bijna 70 procent van de reizigers waardeert de OV-fiets met een 8 of hoger (ruim 92 procent geeft een 7 of hoger).

Slim slot
Om de OV-fiets verder te laten groeien, onderzoekt NS een aantal innovatieve concepten. Doel is met name de uitgifte van OV-fiets voor klanten makkelijker en flexibeler te maken en de OV-fiets ook op kleinere locaties eenvoudiger uit te kunnen geven.

Zo wordt gekeken naar een "slim’” slot waarbij voor het openen van het slot geen sleutel nodig is, maar enkel de OV-chipkaart. NS is hierover met verschillende leveranciers in gesprek en verwacht in 2019 de eerste tests uit te voeren.

Extra OV-fietsen in 2019
Daarnaast gaat NS ook in 2019 weer extra fietsen bijbestellen en op stations op zoek naar ruimte om deze extra fietsen te plaatsen.


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.