Fietsstimulering op de zaak

Vitale medewerkers, duurzaamheid en betere bereikbaarheid

Je wilt je werknemers stimuleren om eens wat vaker de fiets te pakken. De voordelen zijn helder: het ziekteverzuim daalt, je organisatie wordt beter bereikbaar en is er ruimte op de parkeerplaats. Bovendien toon je goed werkgeverschap en lever je een bijdrage aan de CO2-reductie.

Op deze pagina vind je een stappenplan voor een goed fietsbeleid en informatie om zelf met fietsstimuleringsacties aan de slag te gaan.

Fietstypen en deelfietsen

Van ov-fiets tot Swapfiets

E-bikes, ligfietsen, speed pedelecs: de zakelijke fietser heeft steeds meer keuze om een passende fiets voor de woon-werkreis te vinden. En dat je persé eigenaar van een fiets moet zijn, is ook niet meer van deze tijd. Een fiets kun je immers ook lenen, delen, huren of leasen. 

In de toekomst bestaat het Brabantse OV niet meer alleen uit (buurt)bussen; ook meerijddiensten, deelauto’s en -fietsen worden onderdeel van het Brabantse mobiliteitsaanbod. De meest in het oog springende ontwikkelingen lichten wij hieronder voor je uit.

Fietsstimulering stappenplan

Stap voor stap naar succes

Vaak hebben werknemers een vast reispatroon ontwikkeld. En dat doorbreek je niet zomaar. Met een leuke poster 'Ga toch fietsen' en een nieuw dak op je fietsenstalling ben je er dus niet. Organisaties die fietsstimulering succesvol inzetten, kiezen voor een brede, stapsgewijze aanpak die meerdere ingrediënten omvat.

Nieuws over fietsen naar de zaak 

Fietsstimulering voor en door Brabantse werkgevers

In Brabant wordt keihard aan de weg getimmerd om meer forenzen uit de auto, op de fiets te krijgen. Met fietsstimuleringsmaatregelen, e-bike proeftuinen, snelfietsroutes en promotiecampagnes. Hier lees je het laatste nieuws over fietsstimulering voor en door werkgevers in Brabant. 

Inzetten op de fiets werkt

Geef je werknemers een duwtje in de rug

De fiets: een oer-Hollands voertuig dat het straatbeeld bepaalt. Toch overheerst in het woon-werkverkeer de auto. Ongeveer de helft van onze werknemers woont op minder dan 15 kilometer van het werk. Zij zouden kunnen fietsen, maar zeker de helft daarvan komt iedere dag met de auto.

Inzetten op de fiets helpt en zorgt tegelijk voor vitale medewerkers, duurzame bedrijfsvoering, tevreden medewerkers en een goede score op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Redenen genoeg om te investeren in de fiets.

En dat gebeurt! In Brabant ontwikkelen provincie en gemeenten snelfietsroutes. Directe, comfortabele routes met weinig oponthoud, die bedrijventerreinen ontsluiten en steden met elkaar verbinden.

Maar om mensen te stimuleren te gaan fietsen, is er meer nodig dan infrastructuur. Forenzen hebben een duwtje in de rug nodig, om fietsen naar het werk te ontdekken, te proberen en vooral vol te houden. Jij als werkgever hebt hierbij de sleutel in handen: een juiste mix van regelingen, voorzieningen en campagnes zorgen dat werknemers hun gedrag veranderen en gaan fietsen.

Ons Brabant Fietst en het Brabant mobiliteitsnetwerk (bmn) helpen je om efficiënt aan de slag te gaan met fietsstimulering. Wil je als ondernemer aan de slag met fietsstimulering en mobiliteit binnen je organisatie? Neem dan contact op met Jolanda Smit, fietsregisseur van Brabant mobiliteitsnetwerk.

Fietsregisseur Brabant mobiliteitsnetwerk (bmn)
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.