Wielerweekend Gilze zet Brabant op de kaart

Met het tiende Wielerweekend Gilze gaat het op 15 en 16 juni 2019 weer los in Gilze. Dit evenement staat garant voor topsport en amusement. De bijzondere entourage en ambiance zorgen voor een ouderwetse wielersfeer in het centrum van het dorp.

Op zaterdagmiddag wordt traditiegetrouw het evenement geopend met een ploegentijdrit voor recreanten, maar ook sterke wedstrijdteams verschijnen op het startpodium. Zo stonden de afgelopen editie de wereldkampioenes van Team Sunweb aan de start.

Criterium en Open Gils Kampioenschap
Op zondag gaat het verder met het Hart van Gilze. Een criterium dat vroeger al een begrip was in de regio. Ook dit jaar zullen zowel dames als heren (amateurs) hun wedstrijd op het zware klinkerparcours rijden. Na de Dikke Banden Race voor de jeugd wordt het criterium afgesloten met het Open Gils Kampioenschap. Dit is speciaal bedoeld voor recreanten en een garantie voor spektakel en veel publiek.

Midden-Brabant Poort Omloop
Het klapstuk van het Wielerweekend Gilze is tenslotte de Midden-Brabant Poort Omloop. Een internationale wegwedstrijd voor talentvolle professionals, die onderdeel is van een nieuwe prestigieuze competitie; de Holland Cup.

Na de ploegenpresentatie vertrekt het peloton aan het begin van de middag voor een rit van bijna 200 kilometer door Gilze en de omringende dorpen. Na de verschillende passages, zorgen de vier plaatselijke finalerondjes voor een geweldige apotheose van deze wedstrijd.

Twee dagen 'koers in Gils'
Het Smits-Etekin Wielerweekend Gilze behoort tot één van de grootste wielerevenementen van Nederland. Twee dagen lang is het 'koers is in Gils' en dus reden genoeg voor een bezoek. Ga naar Wielerweekendgilze.nl voor meer informatie.