Werkgevers betrokken bij aanleg snelfietsroutes

Publicatiedatum: 14-6-2017

Verschillende gemeenten in de provincie Noord-Brabant werken de komende jaren hard aan de ontwikkeling van verschillende snelfietsroutes. Het doel is om een netwerk van snelfietsroutes in de provincie te realiseren die het gebruik van de fiets tijdens woon-werk en woon-school reizen moet stimuleren. De provincie ondersteunt deze ontwikkeling zowel financieel als procesmatig. Eén van de belangrijkste processtappen die de provincie neemt is het betrekken van belangrijke werkgevers langs de nieuwe snelfietsroutes.

Onder de vlag van 'Ons Brabant Fietst' benaderen de gemeenten, onder begeleiding van de snelfietsroutemakelaars van het Werkgeversplatform Fietst, de werkgevers. Het betrekken van werkgevers heeft twee redenen:

1. De gemeenten kunnen de input van de werkgevers (en werknemers) gebruiken om het ontwerp van de snelfietsroutes te optimaliseren. Om de fietsroutes een goed alternatief te laten zijn voor de werknemers van de bedrijven is het belangrijk dat de bedrijven goed bereikbaar zijn vanaf de snelfietsroute.

2. De realisatie van de snelfietsroute is een goed moment om het reisgedrag van werknemers te veranderen. De snelfietsroutemakelaars helpen de werkgevers daarom om inzicht te krijgen in het huidige reisgedrag van haar werknemers en helpen werkgevers om het fietsgebruik te stimuleren.

De provincie is bij rond de toekomstige snelfietsroute tussen Tilburg en Waalwijk al gestart met het ondersteunen van de eerste werkgevers. Dit proces wordt de komende maanden ook rond de in ontwikkeling zijnde snelfietsroutes Bergen op Zoom - Roosendaal, Waalwijk - 's-Hertogenbosch, Eindhoven - Helmond en Uden-Veghel-Nistelrode uitgerold.


Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.