Van der Breggen en Lammertink zegevieren in veldrit Boxtel

Met Olympisch kampioene Anna van der Breggen bij de vrouwen en Katusha-wegprof Maurits Lammertink bij de mannen mag de veldrit van Boxtel twee mooie namen bijschrijven op de erelijst.

Bij de vrouwen moest Anna van der Breggen achteraan starten, maar de renster uit Overijssel wist binnen een ronde door te stomen naar de kop van de wedstrijd en die plek gaf ze ook niet meer uit handen. Karlijn Swinkels (Handel) en Aniek van Alphen (Hapert) mochten als tweede en derde mee op het podium. De wedstrijd voor junior-vrouwen werd gewonnen door Femke Gerritse (Rosmalen), die Sylvie Swinkels (Handel) voor wist te blijven.

Maurits Lammertink won bij de elite/beloften met ruime voorsprong op Martijn Budding en Kyle Achterberg. Mart Muskens (Heesbeen) finishte als zesde en Robbie van Bakel (Deurne) werd achtste.

De nieuwelingenwedstrijd werd gewonnen door Salvador Alvarado, die Lucas Janssen en Bailey Groenendaal (Schijndel) mee op het podium kreeg. Jordi van Heijst (Den Dungen) eindigde als vijfde.

Bij de nieuweling-meisjes won Puck Pieterse voor Shirin van Anrooij en Lisa van Helvoirt (Erp). De zege bij de junioren ging naar Wesley Damiaans, die op de streep een kleine voorsprong had op Mika van Gestel en Pete Uptegrove (Den Dungen). Hidde van Veenendaal (Dongen) eindigde als zevende.

De wedstrijd voor amateurs/sportklasse werd gewonnen door Yannick Runhart, die het nipt haalde voor Atse ten Brinke en Kenny Geluykens. Freek de Jong (Vught) werd zesde.

De Belg Arne Daelmans won bij de masters 40+, voor Erik Dekker en Tino Haakman. Edwin  Raats (Helmond) werd vierde en Maikel Govaarts (Drunen) zesde.