Tips om je e-bike te gebruiken in de zomerhitte

Publicatiedatum: 11-7-2019
Zorg vooral dat de accu niet te heet wordt

 

Het is zomer, dus zijn er volop mooie dagen om naar je werk te fietsen. Maar juist de warme dagen vragen om wat extra aandacht voor je e-bike. Elektrische fietsen presteren namelijk het beste tussen de 10 en 25 graden Celsius. Houd je e-bike in topconditie met deze zomertips van Nieuwsfiets.nl.

In de hitte is het belangrijk om af en toe de schaduw op te zoeken. Niet alleen om je hoofd koel te houden, maar ook om de accu van je e-bike te laten afkoelen. Tijdens het fietsen wordt de accu afgekoeld door de rijwind, maar tijdens een fietspauze is het slim een schaduwplekje op te zoeken. Kun je je fiets niet kwijt in de schaduw? Haal je accu er dan uit en leg deze op een koele schaduwplek.

Laat de accu niet te heet worden

Let erop dat je accu niet te heet wordt, ook bij het opladen. Een paar tips om de levensduur van je accu te verlengen deze zomer:

  • Laat je accu afkoelen voor je hem oplaadt;
  • Laad je accu niet volledig op;
  • Stop met opladen als je accu heet wordt;
  • Kijk voor meer tips op Nieuwsfiets.nl.

E-bike uitproberen

Wist je dat de meeste mensen het liefst een e-bike uitproberen, voor ze er één kopen? Vraag jouw werkgever om een e-bikeproef te organiseren. Zo kun je ervaren hoe het bevalt om met een elektrische fiets naar het werk gaan. Een e-bike probeeractie regelen is eenvoudig met de Sjees E-bike Pool.


Auteur: Ons Brabant Fietst

Informatie
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.