Sterk deelnemersveld Omloop van Valkenswaard

Publicatiedatum: 19-5-2018

mei 2018 - Het loopt storm met de inschrijvingen voor de Omloop van Valkenswaard, die plaatsvindt op 26 augustus. Deze wedstrijd wordt de enige beloftenklassieker die onze regio rijk is.

Al vanaf het begin loopt het storm met de inschrijvingen. De categorieën nieuwelingen en junioren, waar diverse buitenlandse teams aan de start zullen staan, zijn al volgeboekt.

Aantrekkingskracht op beloften
De koers heeft ook een grote aantrekkingskracht op de categorie U23 (beloften). Nationale en internationale continentale teams hebben ingeschreven, de sterkste clubteams, maar ook de nationale selectie van talentencoach Peter Zijerveld. 

Daarnaast probeert een Spaanse continentale ploeg deze wedstrijd in het programma in te passen en zal wereldkampioen sprint Harrie Lavreijsen uit Luijksgestel met de districtselectie waarschijnlijk aan de start verschijnen. Een dergelijk sterk deelnemersveld in alle categorieën is opmerkelijk voor een eerste editie van een wedstrijd.

Uitdagend parcours
Het wordt een bijzondere wedstrijd op de laatste zondag van augustus, niet alleen vanwege het buitengewoon sterke deelnemersveld, maar ook vanwege het zware en uitdagende parcours. De wedstrijd vergt het uiterste van zowel renner als materiaal.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat nu al herhaaldelijk coureurs op het parcours worden gesignaleerd die testen met welk materiaal de kasseien en gravel het best bestreden kunnen worden.

Solide basis voor de toekomst
De organisatie wil op topniveau acteren en een solide basis leggen voor de komende jaren. Inmiddels is de medewerking van zowel de gemeenten Valkenswaard en Bergeijk als de provincie Noord-Brabant een feit. Ook de samenwerking met de politie verloopt voorspoedig. Vele enthousiaste sponsoren steunen de omloop. En nog steeds melden zich potentiële sponsoren.

Foodtrucks en dikkebandenrace
De organisatie werkt er hard aan om de zaken tot in de puntjes te regelen. De gehele koersdag zal plaatsvinden in een gezellige ambiance door de combinatie van wielersport, kermis, foodtrucks en nevenactiviteiten zoals onder meer een dikkebandenrace.

De organisatie kan rekenen op honderden vrijwilligers die belangeloos de handen uit de mouwen steken om er een prachtige koersdag van te maken. Blijf op de hoogte via de website van de omloop: www.omloopvanvalkenswaard.nl.


Auteur: Leon Cleven

Informatie
Thema
Fietsen in je vrije tijd
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.