Speed pedelecs op fietspad op drukke provinciale wegen

Op delen van vijf provinciale wegen zullen in de toekomst speed pedelecs worden geweerd. Deze snelle e-bikes kunnen wel 45 kilometer per uur halen. Op een aantal wegen in Brabant leidt dit tot onacceptabele verkeersveiligheidsrisico’s. Daar moeten ze voortaan over het aangrenzende fietspad. Provinciebestuurder Christophe van der Maat heeft dit zaterdag bekendgemaakt.

Het gaat om delen van de N69 bij Aalst en Valkenswaard, de N284 bij Reusel, de N285 bij Breda en de N640 bij Etten-Leur. Het is nog niet bekend wanneer de maatregelen ingaan. De gedeputeerde gaat hierover praten met de betrokken gemeenten en de politie. Hierbij zal niet alleen worden gesproken over het belang van die supersnelle fietsers, maar ook dat van andere weggebruikers. 

Van der Maat reageert met zijn stappen op ‘Niet van het padje af voor speed pedelecs’. Dit is een motie die Provinciale Staten in juli heeft aangenomen. Op andere wegvakken van de provincie ziet de provinciebestuurder 'op dit moment’ geen reden om de speed pedelecs toe te laten op het fietspad. Wel wordt hard gewerkt aan de aanleg van speciale snelfietsroutes, die onder meer bij uitstek geschikt zijn voor de snelle e-bikes.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/271204512/Snelle+e-bikes+(tot+wel+45+km+u)+op+fietspad,+want+te+gevaarlijk+voor+provinciale+wegen.aspxBron: Omroep Brabant