publicatiedatum: 30-9-2016

Nieuwe ploeg voor Marianne Vos

Fortitude Pro Cycling is per 1 januari 2017 de vernieuwde voortzetting van de vrouwenwielerploeg van Rabo-Liv, het team rond kopvrouw Marianne Vos.

Met een flinke portie moed, de juiste mentaliteit en een grenzeloos doorzettingsvermogen gaat Fortitude Pro Cycling de komende jaren op jacht naar successen. De ploeg bestaat uit een mix van elf talenten en ervaren rensters met potentieel. Meervoudig wereld- en olympisch kampioene Marianne Vos is met haar naam en faam een uithangbord van het team. Zij gaat voor een volgende olympische campagne (2020). Ook Nederlands kampioene Anouska Koster en Pools kampioene Kasia Niewiadoma zijn blikvangers.

“De selectie is vooral samengesteld op basis van gretigheid. Bij iedere gecontracteerde renster hebben we ons afgevraagd: zijn de passie en absolute wil om te winnen en voor elkaar door het vuur te gaan voor 200 procent aanwezig? We zijn ervan overtuigd dat al onze rensters hoog scoren op de fortitude-meter”, zegt teammanager Eric van den Boom. “Met deze groep rijden we komend seizoen een aantrekkelijk, internationaal programma. Het doel is om op het allerhoogste niveau mee te strijden om de prijzen.”

Sportief succes najagen komt op de eerste plaats. Maar de rensters van Fortitude Pro Cycling willen ook een voorbeeld zijn voor de wereldwijd groeiende community van fietsende vrouwen. Gedurende het seizoen neemt de ploeg diverse initiatieven die de ontwikkeling van vrouwenwielrennen ten goede komen. Zowel op breedte- als topsportniveau. Van den Boom: “Onze rensters zijn voorbeelden voor veel sportieve fietsers wereldwijd. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen. In onze fanzone, die ook voor partners interessant is, proberen we hen te ondersteunen en prikkelen met tips en tricks.”

Fortitude Pro Cycling is een ploeg met een duidelijke structuur, identiteit en langetermijnvisie. Continuïteit is een belangrijke pijler van het team. Fortitude Pro Cycling wil vele jaren actief zijn in de wielersport. Het doel is om samen met aan de ploeg gelieerde partners voor een langere periode waarde toe te voegen aan het top- en breedtesportklimaat. Fortitude Pro Cycling staat open voor nieuwe samenwerkingen met het bedrijfsleven die passen bij de doelstellingen en uitstraling van de wielerploeg.

Van den Boom: “Kleine zelfstandigen, familiebedrijven, grotere firma’s met een omvangrijk personeelsbestand, multinationals; werkelijk alle bedrijven die geloven in ons verhaal en zich willen verbinden met topsport kunnen onderdeel zijn van Fortitude Pro Cycling. Zij zijn vertegenwoordigd in het Fortitude Business Peloton en staan heel dicht op de wielerploeg. We gaan voor samenwerking met het bedrijfsleven en bieden unieke mogelijkheden die, zeker in het vrouwenpeloton, vandaag de dag nog ongewoon zijn. Het doel is om meerwaarde voor alle betrokkenen te creëren.”

Fortitude Pro Cycling bestaat in 2017 uit: Rotem Gafinovitz (Israël), Yara Kastelijn (Nederland), Lauren Kitchen (Australië), Jeanne Korevaar (Nederland), Anouska Koster (Nederland), Riejanne Markus (Nederland), Kasia Niewiadoma (Polen), Anna Plichta (Polen), Valentina Scandolara (Italië), Moniek Tenniglo (Nederland), Marianne Vos (Nederland).


loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.