Laat je fietslampje op 31 oktober repareren in Den Bosch

Publicatiedatum: 23-10-2019
Fietsverlichtingsactie Fietsersbond wijst op opvallen in het verkeer

In 's-Hertogenbosch kun je op donderdagavond 31 oktober 2019 op de Bossche Markt je fietsverlichting laten repareren tegen betaling van de materiaalkosten. Dit is een actie van de Fietsersbond om aandacht te vragen voor het belang van opvallen in het verkeer.

"Elk jaar vallen er vele doden doordat een fietser niet voldoende zichtbaar was. Opvallen in het verkeer is daarom ontzettend belangrijk", stelt de Fietsersbond. "Als we nou allemaal voor goede verlichting zorgen. Zodat we beter zien én beter gezien worden. En dat begint natuurlijk bij een fietsverlichting die werkt!"

Tip nummer één: batterijverlichting

De Fietsersbond geeft ook een aantal tips om te zorgen dat je verlichting langer mee gaat. Tip nummer één: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want iedere fietser weet dat juist die draadjes altijd kapot gaan. Ledverlichting (die op batterijen werkt) is daarom aan te raden.

Deze preventieve actie loopt vooruit op de handhavingsacties die de politie altijd houdt in het najaar. Geen licht betekent een boete van € 55,=.

Lees meer over fietsverlichting


Informatie
Locatie
's-Hertogenbosch
5211 WJ
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.