Jeugdwielerronde van Nieuwkuijk op wielerbaan de Heuvelen

Op 19 maart organiseert wielervereniging Team Brabant 2000 haar 8e nationale wielrenwedstrijd voor de jeugd en de masters plus. De wedstrijd wordt gehouden op wielerparcours de Heuvelen bij de Emmamolen in Nieuwkuijk.

Voor deze jeugdronde Nieuwkuijk stromen de inschrijvingen weer binnen. De verwachting is dat dit jaar weer 300 renners uit heel Nederland naar Nieuwkuijk komen om te strijden voor de ere prijzen. De jeugdrenners hebben de leeftijd tussen de 7 en 15 jaar en zijn in het bezit van een licentie van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie).

Op 19 maart starten we om 10:00 met de eerste categorie en verwachten dat om 15:30 de laatste categorie over de finish komt. Het beloven weer spannende wedstrijden te worden. Kom daarom gerust kijken naar deze wedstrijd, de toegang tot het parcours is gratis.

Wielervereniging Team Brabant 2000 is de vereniging in de regio ’s-Hertogenbosch, Nieuwkuijk, Vlijmen, Drunen en Heusden. Voor zowel jeugd, en volwassenen, heren en dames in de volgende disciplines: mountainbike, wielrennen en veldrijden! Team Brabant 2000 staat voor de breedte sport maar met een duidelijk visie over topsport. Vanaf de jeugd worden de renners begeleid tot betere wielrenners waarbij plezier en veiligheid centraal staan. Op dit moment heeft de verenigingen een paar groei diamantjes in de wedstrijd selectie zitten, zij zijn als plaatselijke favorieten te zien in de diverse categorieën. Ook de wielertoppers van dit moment zoals Lars Boom, Laura de Vaan, Marianne Vos en Michiel van der Heijden zijn ooit bij Team Brabant 2000 begonnen.

Met een (afgesloten) wielerparcours van 1,2 kilometer en een eigen mountainbike parcours biedt Team Brabant 2000 genoeg faciliteiten om de sport te ondersteunen. In de regio staat Team Brabant 2000 bekend als een ondernemende vereniging. Door het organiseren van verschillende wedstrijden in verschillende disciplines heeft de vereniging veel ervaring met betrekking tot het organiseren van wedstrijden. (Foto: www.teambrabant2000.nl)