publicatiedatum: 27-3-2018

Derde Freedom Ride trekt door Brabant

Op 5 mei wordt alweer de 3de editie van de Freedom Ride georganiseerd samen met Team LottoNL-Jumbo. Een bijzondere fietstocht, waarbij iedereen de kans krijgt om met 7 renners van het team mee te fietsen en stil te staan bij de vrijheid. Dit jaar vertrekt de Freedom Ride vanaf de locatie van het Bevrijdingsfestival in Den Bosch de Pettelaarse Schans.

Er zijn twee afstanden: de 120 km pelotonstocht (kun je ook op eigen tempo fietsen) en de 85 km vrije toertocht waarbij er langs bijzondere plekken wordt gefietst ter nagedachtenis. Het is de bedoeling om ook jongere generatie mee te nemen in het verleden en te laten inzien hoe niet vanzelfsprekend vrijheid is. 

Tijdens de Freedom Ride ontmoeten topsporters, militairen, veteranen en politiemensen, maar zeer zeker ook toerfietsers elkaar op de fiets en rijden letterlijk zij aan zij langs historische plekken die belangrijk zijn voor het –historisch- besef van vrede en vrijheid. 

Een van de bijzonderheden is dat bij de Generaal Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot wordt gestopt voor een ceremonie. Verder wordt in Eindhoven over het 18 Septemberplein gefietst.
 
Andere highlights in de route zijn: 
• De Eerdse Molen
• Museum Bevrijdende Vleugels - Best 
• Stadsdeel De Strijp - Eindhoven
• Isabellakazerne - Vught

Kijk voor inschrijvingen en meer informatie op www.freedom-ride.nl


Informatie
loading...
Een moment geduld a.u.b.
Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.