Brabant test nieuwe bewegwijzering voor snelfietsroutes

Publicatiedatum: 22-11-2017

In Brabant is vanmorgen in Dongen met de ondertekening van een bestuursovereenkomst de aftrap gegeven voor de realisatie van de F261, de snelfietsroute tussen Tilburg via Loon op Zand naar Waalwijk. De F261 krijgt als eerste snelfietsroute speciale bewegwijzering (wayfinding).

De nieuwe bewegwijzering is ontworpen door bureau Mijksenaar, onder meer bekend van de bewegwijzering op vliegvelden. Men ontwikkelde twee concepten, die de komende maanden worden getest.

Het ‘concept Plus’ volgt de CROW-richtlijnen vrij nauwgezet, het ‘concept Snel’ is speciaal toegesneden op de gebruikerswensen van snelfietsroutes en heeft een eigen vormgeving, die wel in lijn is met de CROW vormgeving. Bij de ontwerpen is onder meer gelet op formaat, plaatsing, tekstgrootte, contrast en leesafstanden.

De plannen voor de nieuwe bewegwijzering komen voort uit het Europese project CHIPS dat gericht is op innovaties van snelfietsroutes.  

Noord-Brabant wil de nieuwe bewegwijzering ook toepassen bij de andere snelfietsroutes die de komende jaren aangelegd worden. 

Simulator
Beide concepten worden in de periode november/december aan de gebruikers voorgelegd. Het testen gebeurt virtueel met de VR-fietssimulator Cyclespexs van de NHTV en fysiek op het living lab van de snelfietsroute iets noordelijk van Tilburg CS.

Lees hier meer over de F261.


Bij Ons Brabant Fietst gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.